The Silence (Sessizlik) – İnceleme

Netflix’in orijinal yapımlarından biri olan The Silence geçen yılın dikkat çeken filmlerinden biriydi. Korku ve gerilim türündeki film olağan bir konuyu daha farklı bir açıdan ele aldı. Korku filmleri konusunda deneyimli bir yönetmen olan John R. Leonetti, hem gerilim hem aksiyon dozunu iyi ayarlayarak etkileyici bir iş ortaya çıkarmış.

Konusu

Eski bir mağarada araştırma için yapılan kazı, insanlığın hiç tanımadığı bir türü serbest bırakır. Yarasa benzeri bu yırtıcı kuşlar tüm ülkeyi adeta istila ederler. Wesp diye adlandırılan bu kuşlar mağaranın içinde mutasyona uğramışlardır. Şehirleri hızlıca istila etmeye başlarlar. İnsanlar olayı anlamlandırmakta zorlanırlar. Televizyonlar birbirinden farklı haberler veriyordur.

Benzer filmlerde olduğu gibi The Silence da olayları bir ailenin gözünden anlatıyor. Ally ve ailesi birden bire hayatta kendilerini bu tehlikeli istilanın ortasında buluyor. Ally, birkaç yıl önce geçirdiği bir kaza sonucunca konuşma yeteneğini kaybetmiştir. Bu durum, işaret dili bilen aileye istila sırasında hayatta kalmak için ciddi bir avantaj kazandırıyor.

Wesp sürüleri yarasalar gibi etraflarında hareketi sesle algılıyorlar. Bu yüzden Ally ve ailesi gürültülü şehirden sessiz kırsala kaçıyor. Tabi böyle bir ortamda insanlar hayatta kalmak için acımasızlaşmaya başlarlar. Ally ve ailesi de zor seçimler yapmak zorunda kalıyorlarlar.

Genel Değerlendirme

The Silence, bir kitap uyarlaması olarak sinemaya oldukça başarılı şekilde aktarılmış. Seyirciyi boşlukta bırakmıyor. Sadece Wesplerin yayılma hızı göze batıyor. Çok hızlı şekilde bire tüm ülkeye hatta dünyaya yayılacak kadar çoğalmaları ya da mağarada o kadar kuş olması mantıklı değil.

Gerilim ve aksiyon sahnelerinin orantılı şekilde dağıtılmış olması seyircinin sıkılmadan izlemesini sağlıyor. Ancak film başında ve ortalarında gayet iyi ilerlerken sonlara doğru ortaya çıkan tarikat hikayesine gerek yoktu. Birden bire konunun değişmesi filmin kurgusunu da olumsuz etkiledi. Bilimkurgu-aksiyon tadı veren film bir anda korku filmine dönüştü. Ama kitap uyarlaması olduğu için bu konuda yönetmen ve senaristi pek suçlayamayız. Çünkü uyarlamalarda hızlı geçişler ya da zaman atlamaları yapılmak zorunda kalınıyor.

The Silence, seyretmekten zevk alacağınız tarzda bir film olmuş. Elbette bir klasik diyemeyiz ama zaman geçirmek için tercih edilebilir. Özellikle gerilim filmlerini sevenler bu filme şans vermeliler.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks