J.K. Rowling’ten Çocuklara Karantina Sürprizi!

Ickabog için fikir Harry Potter’ı henüz hala yazarken geldi. Taslağın büyük kısmı Potter kitaplarının yazım sürecinde Harry Potter ve Ölüm Yadigârları kitabından sonra yayınlanmak üzere planlanarak yazıldı. Fakat, son Potter kitabından sonra bir süre yayıncılığa ara vermek istedim ki bu ara 5 yıl sürdü. Bu süreçte Boş Koltuk’ adlı kitabı yazdım. Bazı kararsızlıklardan sonra, bir süre çocuk kitaplarından uzaklaşmak istediğimi fark ettim. Bu noktada, Ickebog’ın ilk taslağı neredeyse on yıldır kaldığı tavanarasına kaldırıldı. Zamanla bu hikayenin küçüklüklerinden beri onlara anlattığım iki küçük çocuğuma ait olduklarını düşünmeye başladım ki bu bizim için akıllarda mutlu bir anı olarak yer etti.

Birkaç hafta önce akşam yemeğinde, Ickabog hikayesini tavanarasından çıkarıp kapalı kalmış çocuklar için ücretsiz olarak yayınlama fikrini çekingen bir şekilde ortaya attım. Şimdilerde ergenlikte olan çocuklarım hevesli bir biçimde karşıladı, böylece tavanarasından bir sürü tozlu kutu geri çıktı, ve son birkaç haftadır tekrar asla giremeyeceğimi sandığım kurgusal dünyanın içine dalmış durumdayım. Kitabı tamamladıkça, geceleri bölümleri aileme yeniden okumaya başladım. Bu benim yazarlık hayatımın en sıradışı deneyimlerinden biri oldu. Hikayenin iki okuyucusu hikayenin küçükken hatırladıkları şeklini bana aktardılar ve tam olarak beğendikleri şekliyle kalmasını istediler (boyun eğdim).

Sanırım bu hikaye serileştirmeye müsait, çünkü yüksek sesle okundu (çocuklarıma okurken sanırım bilinçsizce şekillendi), aynı zamanda 7-9 yaş arasındaki çocukların kendi başlarına okuması için gayet uygun.

26 Mayıs ve 10 Haziran arasında bir ya da birkaç bölümü ”The Ickabog”un internet sitesinde yayınlamaya başlayacağım. Çevirileri de çok yakında yayınlamayı düşünüyoruz ve güncel detayları da sitede yayınlıyor olacağız.

Ickabog gerçekler ve gücün suistimal edilmesi hakkında bir hikaye. Sorulabilecek bariz bir sorunun önüne geçmek için: bu fikir bana 10 yıl önce geldi, bu nedenle şuan dünyada gerçekleşen herhangi bir şeye cevap niteliğinde değil. Tema zamansız ve her çağa ya da her ülkeye uygulanabilir. 

İllüstrasyon Yarışması

Yayınlamaya karar verince, karantina altındaki çocukların bu hikayeyi benim için canlandırmasının ne harika bir deneyim olabileceğini düşündüm, içinden geçtiğimiz bu tuhaf ve zor zamanlarda hepimizin dikkatini dağıtmaya ihtiyacı var. Ickabog’un sitesinde illüstrasyonlarla alakalı bir takım tavsiyeler olacak ancak kimse kendisini bunlarla kısıtlı hissetmesin. Hayal güçlerinin kontrolden çıkmasını istiyorum! Yaratıcılık, yenilikçilik ve çaba en önemli faktörler: kısacası en teknik yeteneği aramıyoruz!

Kasım 2020’de, Ickabog İngilizce olarak kitap, ebook ve audiobook halleri ile yayınlanacak, bunu kısa sürede diğer diller de takip edecek. Her bölüm için en iyi çizimler kitabın son haline dahil olacak. Her yayıncı kendi bölgeleri için görselleri kendi uygunluklarına göre seçeceklerinden, seçimleri kişisel olarak ben değerlendirmeyeceğim. Ancak, eğer ebeveynler ya da bakıcılar çocukların çizimlerini Twitter’da #TheIckabog hashtagi ile paylaşmak isterlerse kendi yorumlarımı sunup paylaşabileceğim. İllüstrasyon yarışmasıyla alakalı daha fazla bilgi için Ickabog’un sitesine bakabilirsiniz.

İşte, çocuklardan gelen ilk çizimlerden bazıları;

J.K. Rowling 8 yaşındaki Alex’in bu resmini ‘İlk haritamız’ yorumuyla Twitter hesabında paylaştı.

Covid-19 Bağışı

Yayınlandığı zaman Ickabog’tan gelecek tüm yazar telif hakkı ücretlerini pandemiden etkilenen bireylere yardım amaçlı bağışlayacağım. Daha fazla detay ilerleyen zamanlarda yayınlanacak.

İlk iki bölüme buradan ulaşılabilir:

https://www.theickabog.com/read-the-story

Kaynakça:

www.jkrowling.com/j-k-rowling-introduces-the-ickabog/

www.youtube.com/watch?v=O_qD9hws-Gk

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Notting Hill: Londra’nın En Renkli Yüzü

Notting Hill; renkli sokakları, pazarı ve kültürel dokusuyla Londra’da hem ruhunuza hem gözünüze hitap eden özel bir semttir.

Dostoyevski’nin Rus Edebiyatı Üzerindeki Etkisi

Dostoyevski, Rus edebiyatında sadece bir isim değil aynı zamanda döneminin edebiyat anlayışına da yön veren önemli bir yazardır.

Söylenti Radarında Bu Ay: Isaac Winemiller

Isaac Winemiller, sakin melodileri ve içe dönük sözleriyle müzikal yalnızlığı estetik bir deneyime dönüştürüyor. Bu ay Söylenti Radar'ında onunla tanışın!

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Editor Picks