İlk Apple TV Dizisi: Jason Momoa’lı See

Televizyon izleme kültürünün azalmaya başladığı şu günlerde; dizi veya film izlemek için sanal mecraları ve bilinen bazı uygulamaları kullanmayı tercih ediyoruz. Bunlara katılan yeni bir solukta Apple TV oldu. Beklediği popülerliği yakalayamamış olsa da bir çok dizisi 2.sezon onayını aldı bile (Tahmini 2.sezon tarihi: 2020 Kasım). See dizisi de bunlardan biri. Hakkettiği değeri bulamadığını söyleyebiliriz fakat diğer açıdan baktığımızda bu da dizinin olumlu özelliklerinden birisi sayılabilir; henüz keşfedilmemiş farklı bir dünya…

Fragman için tıklayınız…

Tür: Aksiyon, Drama, Bilim-Kurgu

Yaratıcı: Peaky Blinders’ın da yaratıcısı olan Steven Knight

IMDb: 7.6

İşte See evrenine dahil olmak için 5 neden:

1.Konunun Orijinalliği

Distopik bir evrende insan ırkı görme yetisini kaybetmiş ve iletişimin tamamen farklı yollarla sağlandığı, gelecekten beklediğimiz modernleşmenin yerini ilkel hayat şartlarına bıraktığı bir düzen kurulmuştur. Avlanmak, hayatta kalmak, savaşmak, sevmek, bilgi edinmek vb her şey için zorunlu yeni yollar bulmak zorunda kalınır. Gören tek bir adamın ortaya çıkışı ve sahip olduğu çocuklarla kurulan bu yeni düzenin temelleri derinden sarsılır. Görmek ne demek? Bu eylemin anlamı artık sizin için de değişecek…

2.Estetik Haz 

Her sahne, çekim yapılan her ortam, her açı izlemeye değer. Zekice tasarlamış geçişler konu bütünlüğüne her zaman katkı sağlıyor. Renklerin kullanımı dahi özenle seçiliyor ve en kritik anlarda karanlığa girerken, renklerden dahi haberi olmayan bu insanların etrafındaki tüm mavileri ve yeşilleri hissediyorsunuz.

 

3.Makyaj ve Kostümler

Kimse göremiyor olsaydı ne giyinirdiniz? Güzel nedir çirkin nedir? Giyinmek eylemi neye dayanır? Dizi de karakterler (gölgeler de dahil) doğa koşullarına, dokuya, en ilkel ihtiyaçlara odaklı olarak giydiriliyor. Savaş yaraları vb izler ustalıkla yapılmış. Aksesuarlar bile görmeyen bir kişinin amacına hizmet edecek şekilde tasarlanmış ve kullanılmış. Ses çıkaran basit yüzükler değerli bir kraliyet mirası olabilir mi?

 

4.Dövüş Sahneleri ve Jason Momoa

Hedeflerine odaklanma şekilleri, görmediği bir kişiyi içgüdüsel bulma hali, bazı savaş stratejileri zekice yansıtılmış. Tüm bunlara Game of Thrones, Aquaman gibi başarılı yapımlarda da rol almış, dövüş sahnelerine yatkın ve bu konuda yetenekli Momoa da eklenince seyir keyfi artmış diyebiliriz. Yani Jason yine bildiğiniz gibi…

 

5.Din, Değerlilik, Duyular vb Olguların İrdeleniş Tarzı

Dizi içerisindeki bir kaç sahneyi spoiler vermemek adına paylaşmıyorum fakat Tanrı’ya en yakın olacağınız nokta neresi merak ediyorsanız farklı bir fikir daha edineceksiniz. Okumak, öğrenmek hayatımız da edindiğimiz bilgilerin bize ulaşma yöntemleri de bu zor dünyada farklı ve çetrefilli. Güç bir baraj kapağına bağlı olsaydı ya da siz harcanabilecek bir karakter olsaydınız yine de bu evrende yer almak ister miydiniz?

Karakterler eşit insani özelliklere sahip, kimse mükemmel olacak kadar hayali değil. Oyunculuklar sizi görmemenin varlığına dahil edecek kadar iyi. Hatalara, en küçük yaprağın sesine, görmenin karanlığına davetlisiniz…

 

 

 

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks