Beyoğlu’nun En Güzel Abisi: Ahmet Ümit

“Yılbaşı gecesi işlenen bir cinayet… Tarlabaşı’nın arka sokaklarında bulunan bir erkek cesedi. Öldürülmüş erkeklerin en yakışıklısı, belki de en kötüsü. Karanlık sırların ortaya çıkardığı utanç verici bir gerçek. Gururlarının kurbanı olmuş erkekler, onların hayatlarını yaşamak zorunda olan kadınlar. Bu cinayetler yatağında, bu kötülükler bahçesinde, bu insan eti satılan can pazarında masumiyetini korumaya çalışan bir adam. Bir zamanlar İstanbul’un en gözde yeri olan Beyoğlu’nun hazin hikayesi.” 

Geçen sene neler okuduğumu şöyle bir düşündüm de, Ahmet Ümit göz kırptı hemen hafızamda. Fazla yoğun olduğum için çok nadir kitap okuyordum ve bir an canıma tak edip hemen bu kitabı almıştım. Daha sonra, Ahmet Ümit ile imza gününde harika bir sohbet etme şansını yakalamıştım. Hemen ayrı bir yer edinmişti ben de böylelikle.

Gelelim kitaba; Beyoğlu’nda yılbaşında işlenen bir cinayet. Ekibimiz tabii ki Başkomiser Nevzat, Ali ve Zeynep’ten oluşuyor.
Kitabı okurken Beyoğlu’nun sokaklarında dolaşıp, Tarlabaşı’nın ruhunu hissederek işlenen cinayeti araştırıyorsunuz. Sonrasında sıkıntılardan kaçıp siz de Evgenia’nın yanına sığınıyorsunuz.

“Beni de seviyordu… Belki kendi de bilmiyordu, ama seviyordu. Nerden anladın diyeceksiniz? Kadınlar anlar.” 

Gündelik hayata dair nice çocukların, kadınların, insanların hayatlarına dokunuyor bu kitap. Yaşamın tarifsiz detayları ama kabullendiğimiz o gerçekleri bu satırlarda görmek mümkün.

“Kendine haksızlık etme, insanlar o kadar korkunç ki senin merakın, onların vahşetinin yanında çok masum kalır.”

Olayla ilgili detay vermek istemiyorum, ben okurken çok keyif almıştım, satırlarda gözlerim kayarken bir yandan cinayeti çözme çabam çok hoşuma gitmişti. Kimi okuyucular kitabı okurken cinayeti çözdüğüm için devamı beni sıkmıştı dese de, Ahmet Ümit’in ilk okuduğum kitabı olduğu için bende yeri farklı bu kitabın.
Polisiye sevenlere öneririm, umut dolu kitaplara…

Zeynep Gizem Eskici
Zeynep Gizem Eskicihttp://instagram.com/siyahbeyazkutuphane
"küçük hanım yine hayaller peşinde... küçük bir hanım olamayan küçük hanım"

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Notting Hill: Londra’nın En Renkli Yüzü

Notting Hill; renkli sokakları, pazarı ve kültürel dokusuyla Londra’da hem ruhunuza hem gözünüze hitap eden özel bir semttir.

Dostoyevski’nin Rus Edebiyatı Üzerindeki Etkisi

Dostoyevski, Rus edebiyatında sadece bir isim değil aynı zamanda döneminin edebiyat anlayışına da yön veren önemli bir yazardır.

Söylenti Radarında Bu Ay: Isaac Winemiller

Isaac Winemiller, sakin melodileri ve içe dönük sözleriyle müzikal yalnızlığı estetik bir deneyime dönüştürüyor. Bu ay Söylenti Radar'ında onunla tanışın!

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Editor Picks