Altın Portakal Ödüllü Filmler MUBI’de!

Bu sene 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 57. Altın Portakal Film Festivali, çevrimiçi yürütülen etkinlikleri ile büyük beğeni ve ilgi toplamayı başardı. Festival sonrasında ise sinemaseverleri sevindiren bir diğer haber duyuruldu. Çevrimiçi sinema platformu olan MUBİ ile bu seneye özel bir anlaşma yapıldı. Sinema tarihinde önemli yer edinmeyi başaran, farklı zamanların Altın Portakal ödüllü filmleri MUBİ’de bir süreliğine gösterimde olacak.

3 Ekim 2020 tarihinde gösterime girmeye başlayan filmler MUBİ’nin izleyiciye sunduğu özel seçkilerden oluşuyor. Söz konusu bu filmler 30 Kasım 2020 tarihine kadar izlenebilecek. Üstelik bu fimleri izlemek isteyenlere özel mubi.com/antalya üzerinden 30 gün ücretsiz üyelik imkanı sunuyor.

Türk sinema tarihinde önemli yeri bulunan ve MUBİ’nin özel seçkisi olarak izleyiciye sunulan, gösterimdeki filmler:

Düğün (Lütfi Ömer Akad, 1973)

Göç üçlemesinin ikinci filmi olan Düğün, köyden kente göç, gelenekselliğe bağlılık, çocuk ve kadın üzerinde kurulan baskı gibi birçok sosyolojik konuya değiniyor.

Maden (Yavuz Özkan, 1978)

Sinema tarihimizin ilk sosyal içerikli filmlerinden biri olan Maden, haklarını elde etmek isteyen İlyas ve iş arkadaşlarının mücadelesini ve isyanını konu alıyor. Bir dayanışma ve mücadele filmi olan Maden, Tarık Akan ve Cüneyt Arkın’ı da bir araya getiren, sinemamızın başarılı filmlerinden biri.

Aaahh Belinda (Atıf Yılmaz, 1986)

Kendi ayakları üzerinde duran, güçlü kadın özelliklerini barındıran Serap’ın, bir şampuan reklamında oynamasıyla başlayan fantastik türdeki film, toplumdaki kadının yerini ve geleneksel aile tipolojisini eleştirel bir şekilde izleyiciye sunuyor. Film, hem Atıf Yılmaz filmleri arasında hem de Türk sinemasında önemli bir noktada.

Yazı Tura (Uğur Yücel, 2004)

Toplumdaki erkeklik algısının ve bunun yarattığı baskıyı temel alan film, birçok toplumsal sorunu daha işleyerek seyirciye dokunuyor. Konusu ve oyunculuklarıyla ödülü sonuna kadar hak eden, izleyenlerin uzun süre etkisinden çıkamadığı bir film.

Pazar: Bir Ticaret Masalı (Ben Hopkins, 2008)

Küçük bir kasabada yaşayıp para kazanmak için neredeyse her şeyi yapabilecek olan gencin hikayesinden, kapitalizmin eleştirisine varan bir film. Ben Hopkins’in kendine özgü sinema anlayışı ile işlediği konu ve eleştirel tutumu açısından oldukça başarılı filmler arasında yer alıyor.

Sarmaşık (Tolga Karaçelik, 2015)

Şimdiden Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri olarak görülen ve bir Tolga Karaçelik efsanesi olan film, hikayenin işleyişi bakımından da oldukça başarılı. Bir sosyal psikoloji filmi olan Sarmaşık, bir gemide sıkışıp kalan ve hiçbir yere gidemeyen 1 kapta ve 5 gemicinin öyküsüne odaklanıyor.

 

 

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Jane Eyre Hangi Şarkıları Dinlerdi?

Gelin, hep birlikte Jane'in muhtemelen profilinde herkese açık paylaşmayacağı, yalnızca kendisinin erişebileceği müzik listesine ulaşmaya çalışalım!

Epik Fantastik Türüne Giriş ve Kralkatili Güncesi Evreni

Epik fantastik türüne derinlemesine bir bakış ve Kralkatili Güncesi ekseninde modern mit yaratımının izleri...

Söylenti Sinema Şeridi: Direniş ve Özgürlük Ayı

Hayatın içinden beyaz perdeye taşınan zorluklar, yaşam mücadelesi ve daha nicesinin işlendiği film önerilerimiz.

Yerel ve Evrenselin Birlikteliği: Çağdaş Moda Tasarımlarında Anadolu İzleri

Moda dünyasında sürdürülebilirlik ve özgünlük arayışı giderek daha fazla tasarımcıyı yerel ve kültürel unsurlara bakmaya yönlendiriyor.

Met Gala 2025: Moda Dünyasında Dikkat Çeken Kültürel Tema

Met Gala 2025, kültürel teması ve "Black dandyism" vurgusuyla moda dünyasında kimlik ve stil hakkında güçlü mesajlar verdi.

Ölü Ozanlar Derneği Hangi Albümle Eşleşir?

Sistemin duvarlarını şiirle yıkan bir film ve notalarla öfkesini haykıran bir albüm: Ölü Ozanlar Derneği ve The Wall’u birlikte inceliyoruz.

Terapide Kaybolmak: “Beyaz Psikoloji”den Kültürel Uyum Arayışına

Batı merkezli terapi yaklaşımlarının kolektivist kültürlerde neden uyumsuzluk gösterdiğini "beyaz psikoloji" kavramı üzerinden inceledik.

Orta Çağ Avrupası’nda Moda, Sağlık ve Hijyen

İnsanın kendini eğitmesi, araştırması ve en önemlisi sorgulaması kadar güzel bir şeyin olmadığı dersini veren Orta Çağ Avrupası'ndan bir soru: “Siz hangi çağda yaşıyorsunuz?”

Crash (1996) Film İncelemesi: Bedenin Arzuyla Çarpışması

Cronenberg’in Crash filminde beden, arzu ve makina birleşir; kaza, hem haz hem dönüşüm alanına dönüşür. Film, gerçekliğin simülakra evrildiği bir evren çizer.

Söylenti Aylık Frekans

Mayıs ayını taçlandıracak müzik önerileriyle karşıladığımız Söylenti Frekansı sizlerle!

Editor Picks