4. Çukurova Karikatür Festivali

Türkiye ve dünyanın farklı çizerlerini bir araya getiren 4.uluslararası karikatür festivali 15-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Adana’da Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen, yurt dışı ve yurt içinden önemli isimlerin davet edildiği 4. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali, “Ustalara Saygı” ve “1940’lı Yıllarda Çukurova’da Karikatür” sergileriyle açılacak.

Atölye çalışmaları ve panellerin gerçekleştirileceği festivale yurt dışından Antonio Rodrigez, Antonio Antunes ve Homed Javadzade gibi ünlü isimler katılacak. Türk karikatürünün önemli isimleri Kamil Masaracı, Gani Müjde, Muammer Olcay, Zeynep Gergi, Mehmet Çağçağ, Hicabi Demirel, Turgay Karadağ ve Hilal Özcan yurt içinden katılacak isimler olarak dikkat çekiyor.

Bu isimlerin yanında Ali Raşit Karakılıç, Mustafa Öncül, Ayça Öztorun, Mehmet Saygın, Sefa Sofuoğlu, Serdar Sayar, Berkem Çetin ve Burak Kazar da festivalde yerlerini alacak.

Öte yandan bu yıl katılımcıları bir de karikatür kitabı sürprizi bekliyor. Amatör çizerlerin karikatürlerini kabul eden Çukurova Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu eserleri kitap haline getirdi. Yüzlerce eserin yer alacağı “Çukurova’nın Çizgileri” adlı karikatür kitabı katılımcılara hediye edilecek.

Çukurova Belediye başkanı Soner Çetin, uzun bir hazırlık döneminin ardından çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Uluslararası Karikatür Festivali bu yıl daha renkli geçecek. İlk 3 festivalimiz de Türkiye genelinde ses getirmişti. Her yıl üstüne koyarak daha güzel festivaller gerçekleştiriyoruz. Yine dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacağız. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Jane Eyre Hangi Şarkıları Dinlerdi?

Gelin, hep birlikte Jane'in muhtemelen profilinde herkese açık paylaşmayacağı, yalnızca kendisinin erişebileceği müzik listesine ulaşmaya çalışalım!

Epik Fantastik Türüne Giriş ve Kralkatili Güncesi Evreni

Epik fantastik türüne derinlemesine bir bakış ve Kralkatili Güncesi ekseninde modern mit yaratımının izleri...

Söylenti Sinema Şeridi: Direniş ve Özgürlük Ayı

Hayatın içinden beyaz perdeye taşınan zorluklar, yaşam mücadelesi ve daha nicesinin işlendiği film önerilerimiz.

Yerel ve Evrenselin Birlikteliği: Çağdaş Moda Tasarımlarında Anadolu İzleri

Moda dünyasında sürdürülebilirlik ve özgünlük arayışı giderek daha fazla tasarımcıyı yerel ve kültürel unsurlara bakmaya yönlendiriyor.

Met Gala 2025: Moda Dünyasında Dikkat Çeken Kültürel Tema

Met Gala 2025, kültürel teması ve "Black dandyism" vurgusuyla moda dünyasında kimlik ve stil hakkında güçlü mesajlar verdi.

Ölü Ozanlar Derneği Hangi Albümle Eşleşir?

Sistemin duvarlarını şiirle yıkan bir film ve notalarla öfkesini haykıran bir albüm: Ölü Ozanlar Derneği ve The Wall’u birlikte inceliyoruz.

Terapide Kaybolmak: “Beyaz Psikoloji”den Kültürel Uyum Arayışına

Batı merkezli terapi yaklaşımlarının kolektivist kültürlerde neden uyumsuzluk gösterdiğini "beyaz psikoloji" kavramı üzerinden inceledik.

Orta Çağ Avrupası’nda Moda, Sağlık ve Hijyen

İnsanın kendini eğitmesi, araştırması ve en önemlisi sorgulaması kadar güzel bir şeyin olmadığı dersini veren Orta Çağ Avrupası'ndan bir soru: “Siz hangi çağda yaşıyorsunuz?”

Crash (1996) Film İncelemesi: Bedenin Arzuyla Çarpışması

Cronenberg’in Crash filminde beden, arzu ve makina birleşir; kaza, hem haz hem dönüşüm alanına dönüşür. Film, gerçekliğin simülakra evrildiği bir evren çizer.

Söylenti Aylık Frekans

Mayıs ayını taçlandıracak müzik önerileriyle karşıladığımız Söylenti Frekansı sizlerle!

Editor Picks