2020’de Dijital Ortamda: 48. İstanbul Müzik Festivali

" hide_table_content="td_encvalW2dpemxlXQ=="]

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın desteklediği ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı‘nın (İKSV) düzenlemiş olduğu İstanbul Müzik Festivali’nin 48. si, bu yıl farklı olarak online platformda yapılacak. 18 Eylül ve 5 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki teması “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” olarak belirlendi.

İstanbul ve Avrupa‘da çeşitli tarihi mekanlarda konser çekimlerinin gerçekleştirileceği bu festivalde fiziksel olarak yapılacak olan konsere de yer verilecek. İstanbul’da kayıt için Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hıdiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi şehrin tarihi mekanları tercih edilirken; Avrupa’da Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde, Perchtoldsdorf Şatosu ve Stavelot Manastırı gibi tarihi mekânlarda yapılması uygun bulundu.

19 Ağustos 2020 Çarşamba günü Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda fiziksel olarak müziksever seyircileriyle buluşacak. Fakat Covid-19 önlemleri sebebiyle sınırlı sayıda seyirci kabul edilerek konser gerçekleştirilecek.

48. İstanbul Müzik Festivali dahilinde Bilkent Senfoni Orkestrası, Thomas Hampson, Borusan Quartet, Wiener Akademie, Gökhan Aybulus, Kheops Ensemble, Bülent Evcil, Philharmonix, Ezgi Karakaya, Beethoven Trio Berlin, Semplice Quartet, Derya Türkan ve Yurdal Tokcan gibi topluluk ve solistlerin kayıtlarının da bulunmasıyla, festivalin ilgiyle takip edileceği tahmin ediliyor.


Kaynak: www.artfulliving.com.tr

 

spot_img

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Marmaris’te Yaz Rüyası: 5 Günlük Keşif Rotası

Ege ve Akdeniz'in incisi Marmaris için keyifli bir yol rotası.

Feminizmin Gücü: Patriyarka’nın Sosyal Yapılara Etkisi

Patriyarkal sisteme meydan okuyan feminizm, kadını güçlendirip eşitlikçi bir toplum inşasına öncülük eder.