Can Yayınları Şubat ayında okurlarla buluşturmaya hazırladığı kitapları duyurdu! Yepyeni kitaplar okuyucuları ile Şubat ayında buluşuyor. Şubat ayı kitap listesini sizler için derledik!
Can Yayınları’nın Şubat ayı takvimi şu şekilde:
Hiyeroglif Masallar – Horace Walpole
Konusu:
Walpole’un ilk kopyasını kendi bastığı bu kitap altı masalı ele alıyor. Uzaklardaki krallıklar, prensesler, büyücüler gibi ögeler barındırarak okurun ilgisini çekmeyi başarıyor. Ayrıca, kitap mizahi dokundurmalara da yer vererek karakterlerin gerçek yaşamdan seçilmiş olma ihtimalini okuyucuya düşündürüyor.
Claude Gueux – Victor Hugo
Konusu:
İlk defa 1834 yılında La Revue de Paris’de yayımlanan Claude Gueux, ilhamını 1832 yılındaotuz altı yaşında dürüst bir işçinin cinayetten idam cezasına mahkum edilme hikayesinden alınmıştır. Bu sebeple, bu kısa roman Victor Hugo’nun toplumsal adaletsizliği ele aldığı felsefi bir roman olma özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda konusu ile de Bir İdamMahkûmunun Son Günü’yle benzerlikler taşıyarak, Claude Gueux üzerinden Sefiller’in kahramanı Jean Valjean’a tanıklık ederiz.
Denizin Uzun Taçyaprağı – Isabel Allende
Konusu:
Kitap 1930’ların sonunda başlayan İspanya İç Savaşı sırasında gerçekleşir ve bir ailenin hayat hikayesini anlatır. Roser adında mülteci genç hamile kadın, ve Roser’in ölmüş aşkının erkek kardeşi olan Victor Dalmau üzerinden hikaye ilerler. Ayrıca kitap sosyal hiyerarşi, sınıf ayrımı ve siyasi olaylara da yer verir. İkili İspanya’dan kaçarak Şili’ye gider ve onların siyasal kargaşa ve kişisel kaosları içerisindeki yolculuklarına tanık oluruz.
İsa’nın Okul Günleri – J.M. Coetzee
Konusu:
İsa’nın Okul Günleri, Coetzee’nin isa üçlemesinden ikincisidir. İlk kitap İsa’nın Çocukluğu ve sonuncusu ise İsa’nın Ölümü olarak bilinir. Kitap İsa’nın Çocukluğu kitabının devamı niteliğindedir. Altı yaşındaki David, koruyucu ebeveynleri Ines ve Simon’ın hayatı üzerinden konu ilerler. Kitap, 2016 Man Booker Ödülü için listeye alınmıştır.
Sessiz Çığlık – Kenzaburo Oe
Konusu:
Çocuğunu bakımevine bırakmak zorunda kalan Mitsu ve ABD’deki hayatını bırakan kardeşi Takaşi ile Tokyo’da buluşup çocukluklarını geçirdikleri köye giderler. Aslında amaçları şehir hayatından kaçmak ve aile evlerini satmak olsa bile işler öyle ilerlemez. Kendilerini aile geçmişleriyle yüzleşmiş halde bulurlar. Kitap aile psikolojisini de ele alarak farklı bir bakış açısı ile okuyucuyla buluşur.
Fragmanlar – Ksenophanes
Konusu:
Ksenophanes şair ve filozof kimliğiyle karşımıza çıkmış olsa bile bu kitap sayesinde okuyucuyu sadece düşünmeye ve sorgulamaya değil, aynı zamanda toplum içinde yanlış bildiklerimizi eleştirmemizi de sağlıyor. MÖ 6. yüzyılda yaşayan Ksenophanes’in yaşamı ve düşüncesiyle ilgili antik metinlerde yer alan eski Yunanca ve Latince’den parçaların çevirilerini ve analizlerini içerir. Bu fragmanlar, eseri günümüze ulaşamayan Ksenophanes’i tanımaya yardımcı olur.
Erowhon – Samuel Butler
Konusu:
Erowhon, ilk kez 1872’de yayınlanan bir romandır. Kitabın adı ise kahramanın keşfettiği varsayılan bir ülkenin adıdır. Bu yer tam olarak açıklanmaz. Higgs yirmi iki yaşında genç bir adamdır ve bir koyun çiftliğinde çalışmaktadır. Higgs koyun güderken dağların arkasındaki araziyi merak eder ve bir arkadaşını ikna ederek birlikte dağlarda gezintiye çıkarlar. Özetle, kitap Higgs’in keşfettiği ve adını koyduğu Erewhon üzerinden karakterin yaşadığı maceraları anlatır.
Son olarak Thomas Mann’dan Yol Hikayeleri ve Pilar Quintana’dan Köpek isimli eserlerinin konusunu bizler de heyecanla bekliyoruz. Keyifli okumalar!