Söylenti Radarında Bu Hafta: Madrigal

" hide_table_content="td_encvalW2dpemxlXQ=="]

Söylenti Radarında Bu Hafta serisinin konuğu; Türkçe alternatif rock müziğin yükselen yıldızları Madrigal.

Hem grup üyelerinin hem de dinleyenlerin kendilerinden bir şeyler bulabildiği bu grubu daha yakından tanıyalım mı?

Serinin diğer yazılarına Söylenti Radarında Bu Hafta: Pilli Bebek ve Söylenti Radarında Bu Hafta: Redd yazılarına tıklayarak ulaşabilirsiniz!

Grubun Kuruluş Hikayesi

Madrigal ekibi, çocukluk arkadaşları olan Ceyhun Kaan Karakaş ve Kaan Alıcı tarafından 2007 yılında Kocaeli’de kuruldu. Grubun ilk kurulduğu zaman ki ismi “Mavera” idi. İlk zamanlar cover şarkıları ile mini konserler vererek başlayan gruba 2008 yılında Emre Zeytinci ve 2009 yılında da Ulaş Saka katıldı.

Madrigal grubu
Görsel sanatatak.com’dan alınmıştır.

Daha sonraları Emre Zeytinci ve Ulaş Saka gruptan ayrılmıştır. Grubun eski üyeleri arasında Melih Türkay Beşikçi de yer almaktadır.

Grubun şimdiki üyeleri ise şu şekildedir; Anıl Erdem Cevizci, Ceyhun Kaan Karakaş, Kaan Alıcı, Sanlı Akgün ve Burak Emir Kamacı.

Grubun Adı Nereden Geliyor?

Grubun ilk ismi “Mavera” ancak beste grubu olma sürecinde değiştirmeye karar veriyorlar. Grup, isminin müzikal bir terim olmasını istiyordu. Yabancı bir terim olmasına rağmen dilimizde yazıldığı gibi okunabiliyor olmasından dolayı grubun adı Madrigal olarak belirleniyor.

Madrigal Ne Demek?

Madrigal esasında müzikal bir terim. Orta çağın sonları, Rönesans ve Barok dönemlerini kapsayan, genelde dini olmayan vokal müzik kompozisyonudur. Çok seslidir ve iki ile sekiz arasında değişen düzenlemeler, geleneksel olarak enstrüman eşliği olmaksızın seslendirilir.

Önceleri alternatif olarak kabul edilen sesler, günümüzde ana akımın kendisi oldu. Klişeleşmiş sözleri, yeni tanınan müzikleri ile tam olarak geçmişten beslenip yeniyi inşa ederek Madrigal adından söz ettiriyor.

İlk Albümleri

Madrigal, ilk albümlerini EP formatında 2017 yılında çıkarmıştır. Tudo Bem adını verdikleri albüm toplamda 5 şarkıdan meydana gelmektedir. Albümün tamamını dinlemek için:

Neogazino

Grubun son albümü “Neogazino“, 2021 tarihinde sevenleriyle buluştu. EP formundaki albüm toplamda beş şarkı, bir intro ve bir outro’dan meydana gelmektedir. Yoğun bir ilgi ile karşılaşan albüm, tekrardan en çok dinlenenler arasına yerleşmiş ve grup bu sayede başarılarını tekrardan ilan etmiş oldu.

Çok dinlenen “Neogazino” albümünü dinlemek için:

Grubun Yükseliş Dönemi

Madrigal, COVID-19 sebebiyle evlerimize kapandığımız dönemde çıkardığı “Seni Dert Etmeler” parçası ile müzik hayatının en popüler dönemini yaşamış, şarkı ile zirveye oturmuştur. Sadece Z kuşağı değil, Y kuşağı insanını da kendilerine bağlamayı başaran grup, Seni Dert Etmeler şarkısı ile hala dijitalde en çok dinlenen ilk 20 şarkı arasında yerini korumayı başarmaktadır.

Geçme Artık Sokağımdan

2022 yılına geldiğimizde ise Madrigal, başarısından hiçbir şey kaybetmeyerek 90’lar havasını hissedebileceğimiz bir müzikle geri döndüler.

Geçme Artık Sokağımdan, sahip olduğu 90’lar esintisi ve retro havası ile dinleyenleri alıp bambaşka diyarlara götürüyor. Henüz şarkıyı dinlemediyseniz sizler için şarkının linkini bırakıyoruz. Keyifli dinlemeler!

“Umudu olmadıktan sonra ne fark eder?

Dün gibi, ilerlemez.

Sever gibi yapmasından daha çok ne üzer?

Gün gelir, ömür geçmez.”

Diskografi

Albümleri

  • Tudo Bem (2017)
  • Neogazino (2021)

EP’ler

  • Neden Diye Sorma (2015)

Single’lar

  • Sonunda (2017)
  • Yapboz (2018)
  • Kelebekler (2019)
  • Seni Dert Etmeler (2020)
  • Aynadaki Görüntün (2020)
  • Seni Dert Etmeler (Deeperise ile) (2020)
  • Geçme Artık Sokağımdan (2022)

KAYNAKÇA:

  • Öne çıkan görsel dergy.com‘dan alınmıştır.
spot_img
Begüm Şimşek
Begüm Şimşek
Resim Öğretmeni Yazar

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Marmaris’te Yaz Rüyası: 5 Günlük Keşif Rotası

Ege ve Akdeniz'in incisi Marmaris için keyifli bir yol rotası.

Feminizmin Gücü: Patriyarka’nın Sosyal Yapılara Etkisi

Patriyarkal sisteme meydan okuyan feminizm, kadını güçlendirip eşitlikçi bir toplum inşasına öncülük eder.

Söylenti Konser Takvimi: Üç Büyükşehirde Kimler Var?

Söylenti müzik ekibi tarafından hazırlanan; İstanbul, Ankara ve İzmir'e müzik coşkusunu tattıracak birbirinden farklı Mayıs ayı konserleri sizlerle!