Ana SayfaEdebiyatKitap İncelemeleriSıra Dışı Bir Hazine:...

Sıra Dışı Bir Hazine: Entelektüelin Kutsal Kitabı

365 her güne bir konu sloganıyla beni selamlayan bu ilginç kitap Maya Yayınları’ndan çıkmış. Kitap haftanın her gününe ayrı konuları dağıtıp sizi bambaşka alanlarda bilgi sahibi yapıyor. Bir nevi modern ansiklopedi olarak değerlendiriyorum. Oldukça sürükleyici bir dile sahip olan kitap David S. Kidder ve Noah D. Oppenheim tarafından yazılmış.

Çok yoğun bir emeğin eseri olan kitap Türkçe’ye çevrilirken de titizlikle Türk bilim dünyasından güçlü akademisyenlere danışılmış olması çok hoşuma gitti.

Kitap pazartesiyi tarih, salıyı edebiyat, çarşambayı görsel sanatlar, perşembeyi bilim, cumayı müzik, cumartesiyi felsefe, pazarı da din olarak sınıflandırmış. Her gün oldukça özet ve etkili bilgileri derlemiş. Size sadece her gün bir sayfa okuyup gerek genel kültürünüzü gerekse zihninizi geliştirmek kalıyor.

Başlıca konulara göz atarsak ;Madde Form Kuramı,Rönesans Sanatı,Vivaldi, Ortadoks Kilisesi, İslam dini, Mona Lisa gibi herkesin ilgisini çekmeyi başaracak konularla dolu.

Her kitaplıkta bulunması gereken zamansız bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu  kitap sayesinde tanıştığım Maya Kitap’ın diğer kitaplarını da aynı merakla okuyacağımı düşünüyorum.

Nazlı Yaren Atabey
Nazlı Yaren Atabey
"...gövdemde sonsuzluğun dilsiz ayini. tanrı kirpiklerinden yürüyordu canıma" -Söylenti Dergi Genel Yayın Yönetmeni-

Yazarın Popüler Yazıları

Yazarın Son Yazıları

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

İlginizi Çekebilir

Mustafa Kemal Atatürk’ü En İyi Anlatan 5 Çocuk Kitabı

Atatürk'ün hayatı, fikirleri, devrimleri çocuklardan anlatmaya başlanmalıdır. Mustafa Kemal'i çocuklara çocukların diliyle en güzel şekilde anlatan 5 kitabı sizler için derledik.

Söylenti Kitaplığından: Çocukluğum

Her hafta başka sayfalarda gezinip, farklı dünyalara ulaşmamızı sağlayan Söylenti Kitaplığında bu hafta Maksim Gorki’nin “Çocukluğum” adlı kitabı var!

Feminizm Neden Herkes İçindir?

“Feminist politikanın amacı, her kim isek özgürce o olabilmemiz, adalete sevgi beslediğimiz yaşamlar sürebilmemiz, barış içinde yaşayabilmemiz için tahakkümü sona erdirmektir.”

Schopenhauer’dan Öğütler: Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar İncelemesi

Schopenhauer’un öğüt verir bir dille anlattığı, insanın yaşama birey olarak özünü kabul etmesiyle başlayacağını vurguladığı eseri Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar incelemesi sizlerle.

Son Yazılar

Orhan Pamuk Okumayı Sevdiyseniz Okumanız Gereken Yazarlar

Eserleriyle kendine hayran bırakan Orhan Pamuk'u okumayı sevdiyseniz okurken büyük keyif alacağınız benzer yazarları sizler için derledik! 

Sanat Dönemleri Serisi: Enstalayson Sanatı

Enstalasyon sanatı, mekan ve sanatın iç içe geçerek bütünleştiği bir ifade biçimidir. Yaratıcı ve göz alıcı örneklerini sizler için derledik!

Edebi Sahne: Otomatik Portakal

Edebi Sahne'nin bu yazısında Otomatik Portakal'ı inceledik!

23 Nisan 1920: Millî Hakimiyet ve Çocuk Bayramı’nın Ortaya Çıkışı

İlk kez Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin kutlamaları ile başlayan ve 1981 yılında çıkarılan bir kanunla ''Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' ismini alan 23 Nisan, sadece Türk çocuklarının değil dünya çocuklarının da önemli bir günü hâline gelmiştir.