Sheldon Cooper Neden Jeolojiden Nefret Ediyor?

Editör:
Aleyna Kavak

The Big Bang Theory dizisinin sevilen karakteri Sheldon Cooper jeolojiden nefret ediyor. Peki neden? Gelin birlikte öğrenelim!

Tam adıyla Sheldon Lee Cooper, The Big Bang Theory ile hayatımıza giren bilim aşığı, nevi şahsına münhasır bir dahi. Diziyi izleyenler Sheldon’ın sevdiği ya da sevmediği şeylere ne kadar takıntılı olduğunu bilir. Her zaman bilim tutkunu olan Sheldon aslında bir teorik fizikçidir. Sevmediği konularda son derece net olan fizikçi, jeolojinin gerçek bir bilim olmadığını iddia eder, jeolojiden hatta jeolojiye dair her şeyden nefretle bahseder. Peki nasıl olur da bir bilim insanı yerbilimden nefret eder?

Sheldon Cooper: 10 segni della tua personalità che ti assoceranno a lui

Dizinin birçok bölümünde ya Sheldon’ın jeolojiyi hiç sevmediğini belli eden hareketlerini görürüz ya da arkadaşları bu duruma atıfta bulunur. Hatta öyledir ki The Relationship Diremptionbölümünde Sheldon yıllardır üzerinde çalıştığı sicim teorisinde çıkmaza düştüğünü düşününce, yeni bir alanda çalışmaya karar verir ve fikir bulmaya çalışırken evdeki jeoloji kitabını fark eder. Ev arkadaşı Leonard‘a kendisi evde yokken çocuk partisi mi verildiğini sorarak çıkışır ve jeolojinin, bilimin Kardashianlar’ı olduğunu söyler.

Yeni bir çalışma alanı bulamadığı için sıkıntıya düşen Sheldon, arkadaşlarının önerisiyle biraz içki içerek rahatlamaya karar verir ancak bünyesi alkole alışık olmadığı için hemen sarhoş olur. Sabah uyandığında yanında jeoloji kitabını bulup çok utanır, bunu arkadaşlarından gizlemeye çalışır.

Geology Sheldon The Big Bang Theory GIF - Geology Sheldon The Big Bang Theory Sheldon Cooper - Discover & Share GIFs

Daha sonra telefonuna baktığında, gece ünlü fizikçi Stephen Hawking’e bir sürü sesli mesaj bıraktığını görür. Sesli mesajlardan birinde belki de jeoloji çalışması gerektiğini ve jeolojinin harika olduğunu söyler.

Sheldon’ın bıraktığı bu mesajda gerçekten düşündüğü şeyi söylemiş olması mümkün mü? The Big Bang Theory‘nin Spin-Off‘u olan Young Sheldon dizisinde Sheldon Cooper’ın neden jeolojiyi sevmediği sorusuna yanıt buluruz.

The Growing Pains of 'Young Sheldon' in Season 3

The Big Bang Theory ve dizinin yıldızı Sheldon Lee Cooper çok sevilince yapımcılar karakterin çocukluğunu anlatan, Young Sheldon adında bir dizi yapmaya karar verdiler. 2017 yılında yayımlanmaya başlayan dizi, Sheldon’ın 9 yaşındayken bilimle pek de ilgili olmayan çevresine rağmen bilimsel çalışmalar yapmaya uğraşması ve liseye gitmesiyle birlikte yaşadığı sorunları gösterir.

Sheldon, Teksas’ta yaşayan orta gelirli ve 3 çocuklu bir ailenin oğludur. Henüz 9 yaşındadır ancak ilköğretim okulundaki eğitim ona yetersiz gelir, özel eğitim alması için ailesinin maddi durumu yoktur, dolayısıyla annesi Sheldon’ı liseye yazdırmak durumunda kalır. Kendinden yaşça büyük öğrencilerle aynı dersleri alan Sheldon, arkadaş edinme konusunda zorluklar yaşar, vaktinin çoğunu deneyler yaparak ya da kütüphanede çalışarak geçirir.

Dizinin Dolomite, Apple Slices, and a Mystery Woman bölümünde, Sheldon kütüphanedeyken Libby adlı bir öğrenci ile tanışır. Libby son derece akıllı ve çalışkan bir kızdır, ileride jeolog olmak ister. Çevresinde bilimle ilgilenen ve sürekli bilimle ilgili konuşan birinin olması Sheldon’ı etkiler ve Libby’den hoşlanmaya başlar, hatta kendisi de jeolojiyle ilgilenmeye başlar ve araştırmalar yapar. İleride jeolog olmayı dahi düşünür.

Young Sheldon Crushes On An Older, Wiser Woman

Bir gün Libby, uzay mekiği filmi izlemeye Houston’a gideceğini söyler. Sheldon da ona katılmak ister. Ama Sheldon’ın annesi, onun Libby ile Houston’a gitmesi konusunda endişelenir ve Libby’yle tanışmak ister. Libby, Sheldon’ın annesine daha önce de çocuklara bakıcılık yaptığını söyler. Sheldon bunu duyunca gücenir çünkü hoşlandığı kız onu -olması gerektiği gibi- çocuk olarak görmüştür. Bunun üzerine Sheldon, jeolojinin bir bilim dalından ziyade bir hobi, bir nevi taş toplamacılık olduğunu söyler.

Os momentos mais memoráveis de The Big Bang TheorySheldon Lee Cooper, dünyanın en iyi okullarından birinde çalışan; 187 IQ’lu dahi bir bilim insanı olsa bile çocuksu davranmaktan geri durmaz. Asperger sendromunun da verdiği takıntı huyuyla, aslında öyle olmasa bile, jeolojiden nefret ettiğini iddia eder.

Aslında ilk kez ailesinden başka birisiyle yakınlık kuran ve ona hayran olan, ancak hayran olduğu kişi onu çocuk olarak görünce çok üzülen, üzüntüsüyle başa çıkamayınca da bunu öfkeye dönüştüren bir çocuktur. Sheldon, öfkesini direkt olarak Libby’ye yöneltmeyip onun ilgilendiği jeolojiden nefret ettiğini söyler. Yani aslında Sheldon’ı rahatsız eden şey jeoloji değil, jeolojinin ona hatırlattığı olaydır.

 

Kaynakça

https://www.imdb.com/title/tt3554854/?ref_=tt_mv_close
https://www.imdb.com/title/tt7752360/?ref_=ttep_ep15
https://www.imdb.com/title/tt6226232/?ref_=tt_ov_inf
https://screenrant.com/big-bang-theory-characters-ranked-intelligence/

 

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks