Sahar: Tamino’dan Yepyeni Bir Albüm

Editör:
Damla Satıroğlu

Yazı İçindekiler [hide]

Tamino-Amir Moharam Fouad veya herkesin bildiği adıyla Tamino, geçtiğimiz günlerde ikinci stüdyo albümü Sahar‘ı sevenleriyle buluşturdu. Yayımladığı teklileri ve 2018’deki ilk albümü Amir ile özellikle Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi oluşturan Tamino‘nun ikinci stüdyo albümüne hep birlikte bakalım.

Tamino - Sahar - Amazon.com Music

Albümde yer alan Fascination, You Don’t Own Me ve The First Disciple daha evvel paylaşılan şarkılardan. Albümün geneline baktığımızda ise Tamino‘ya eşlik eden birçok sanatçıyı görebiliriz. Bunlar: Radiohead grubunun üyesi Colin Greenwood, davulcu Ruben Vanhoutte, Belçikalı sanatçı Angèle ve prodüktör olarak PJ Maertens.

Toplamda on şarkıdan oluşan Sahar albümü, bizleri 44 dakikalığına alıyor ve kendi dünyasına uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuğa ise tam da sonbahar havasına yakışır cinsten bir şarkı olan The Longing ile başlıyoruz. Türkçede özlem anlamına gelen The Longing, hiç söylenmemiş şarkılara, giderilmeyen hasretlere duyulan özlemi ifade ediyor.

Tamino – The First Disciple Lyrics | Genius Lyrics

Sahar, Türkçede bildiğimiz seher anlamına gelmektedir. Yaklaşık dört yıllık bir aranın ardından Tamino, yeni albümünü, albümün odak noktası olduğunu düşündüğümüz The First Disciple şarkısı ile duyurmuştu. İlk öğrenci anlamına gelen şarkı, sözlerine odaklandığımızda son derece güçlü bir şarkı olduğunu hissettiriyor. Şarkı, açılışta bizleri Tamino‘nun Arap udu çalması ile karşılıyor. Daha evvel şarkı dijital ortamlarda paylaşıldığında şarkının kapağında, ud çalan bir bebeklik fotoğrafı görüyoruz. Aynı şekilde Tamino’nun şarkıya “eski dostum” diyerek başlaması da bizlere aslında bu şarkıda kendi geçmişine seslendiği izlenimi vermektedir. Şarkının adıyla ilişkili olarak atlanılan bir detay, burada aynı zamanda Petrus’a da bir göndermenin olmasıdır. Petrus, Hristiyan dünyasının ilk havarisidir. Hz. İsa’nın büyüme ve olgunlaşma sürecine bizzat şahit olurken kendisi de büyümüş, gelişmiştir. Bununla birlikte Tamino‘nun da kendi gençliğine seslenirken, eskiden yaptığı iyi-kötü her şeyi kabullendiğini, olanları kabul ettiğini ifade edişine tanık oluyoruz. Şarkının sonunda Tamino, şarkının başında çaldığı Arap udu ile bizleri uğurluyor ve bizler yolculuğumuza devam ediyoruz.

The First Disciple video klibini izlemek için:

 

 

Albümde kulağımıza çalınan, geleneksel çalgı aleti Arap udunu, geleneklerinden sıyrılarak indie rock türüne uyarlanmış bir halde dinliyoruz. Mısırlı sanatçı Tamino‘dan dinlediğimiz Sahar albümü, içerisinde birçok etnik kökenden izler barındırmaktadır.

Yolculuğumuz, The Flame, ölümü anımsatan melodisi ile You Don’t Own Me ile devam ediyor ve en sonunda My Dearest Friend And Enemy ile tamamlanıyor. Konsept bir albümden ziyade kişinin kendisi ile yüzleşmesine tanık oluyoruz Sahar‘da. Doğu-Batı sentezini pürüzsüz bir şekilde dinlemenin yanısıra iç hesaplaşmalara, büyümeye, gelişmeye ve olgunlaşmaya tanık oluyoruz hep birlikte.

Amerika, Avrupa ve Orta Doğu’nun etkilerini derinlemesine hissedeceğimiz albümün tamamını dinlemeniz için sizlerle paylaşıyoruz.


Kaynakça:

Öne çıkan görsel: playtusu.com

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks