Ana SayfaEdebiyatKitap İncelemeleriRüzgara Karşı - Juliana...

Rüzgara Karşı – Juliana Buhring

“Rüzgara Karşı, bisiklete ilk kez 30 yaşındayken binmesine karşın sekiz aylık antrenman ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Juliana Buhring’in ilham verici hikayesini anlatıyor. 2012 yılında dünyanın çevresini bisikletle en kısa sürede dolaşan ilk kadın ünvanını kazanan Juliana Buhring’in rekoru henüz kırılamadı.”

Bu kitap, sanırım bu yaz tatilinde okuduğum en güzel kitaptı. Bunu edebi açıdan değil de kendime bir şeyler katma açısından ele alırsam en sevdiğim kitaplar arasına girer diye düşünüyorum. Çünkü, “en” sıfatını artık kendime bir şey katan durumlarda; çoğunlukla da nesnelerde kullanmaya başladım. Özellikle de kitaplar için; kitaplar hep bizde kalır…
Aslında kafamda böyle bir giriş yapmak yoktu bu yazı için ama daha yeni bitirdim -duygusal yoğunluğumun sebebi bu olsa gerek- ve hemen incelemesini yapmak istedim.

“Rüzgara Karşı” kitabında, dünyanın çevresini bisikletle en kısa sürede dolaşan Juliana’nın hikayesini okuyorsunuz. Sayfası sayfasına, kelimesi kelimesine gerçek bir hikaye. Daha önce hiç bisiklete binmemesine rağmen sekiz aylık bir hazırlanmayla macerasına başlıyor Juliana. Nereden aklına gelmiş diye soracak olursanız, yaşadığı bir olayda yüreğinden kopup giden eksikliği bu şekilde dışa vuruyor. Kitap tamamen birey odaklı olduğu için altı çizilecek nice cümleler okumak mümkün.

Kitabın başında yer alan dünya haritasındaki rota okurken çok işe yarıyor. İtalya’dan başlayan bu serüveni okudukça oradan da takip etmesi bana oldukça keyif verdi. Avrupa, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, Asya ve tabii ki Türkiye’den geçiyor Juliana.
Kitabı okurken genel kültürünüz artmış oluyor, ister coğrafya ister insan ilişkileri hakkında. Ayrıca, Juliana’nın hissettiklerini siz de yaşıyor gibi oluyorsunuz. Yolda tek başınıza, bazen her şey yolunda giderken bazen de bütün aksilikler hem Ju’yu hem de sizi buluyor. O derece hissedebilirsiniz yaşadıklarını.

Elbette, Türkiye ile ilgili kısımlarını ayrı bir merak ve keyifle okudum diyebilirim. Ankara’dan Yunanistan’a doğru bisikletini süren Juliana, elbette İstanbul’a ve nice detaylarımıza değiniyor. Oldukça hoştu.

Ben bu kitabı çok sevdim. Tüm duyguların, tüm yaşanılanların gerçek olması daha bir ayrı kıldı gözümde. Bana kalırsa, mutlaka okuyun. Eminim, ruhunuza dokunacak detaylar bulacaksınız.

Zeynep Gizem Eskici
Zeynep Gizem Eskicihttp://instagram.com/siyahbeyazkutuphane
"küçük hanım yine hayaller peşinde... küçük bir hanım olamayan küçük hanım"

Yazarın Popüler Yazıları

Yazarın Son Yazıları

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

İlginizi Çekebilir

Feminizm Neden Herkes İçindir?

“Feminist politikanın amacı, her kim isek özgürce o olabilmemiz, adalete sevgi beslediğimiz yaşamlar sürebilmemiz, barış içinde yaşayabilmemiz için tahakkümü sona erdirmektir.”

Schopenhauer’dan Öğütler: Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar İncelemesi

Schopenhauer’un öğüt verir bir dille anlattığı, insanın yaşama birey olarak özünü kabul etmesiyle başlayacağını vurguladığı eseri Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar incelemesi sizlerle.

Teslimiyetten Temsiliyete: Kendi Gölgesinde Romanı ve Aylin Bendis ile Soru-Cevap

Aylin Bendis; bu kitabında da yapılmayanı yaparak bize hiç görmediğimiz bir perde arkasını aralıyor tarihten…

Jane Eyre Nasıl Yazıldı?

Brontë'nin Jane Eyre'yi, Viktorya Gotiği'nin etkileyici atmosferini ustalıkla işlerken, eserde aynı zamanda yazarın biyografik izleri de görülür. Jane'in yetimlik deneyimi ve içsel mücadelesi, Brontë'nin kendi yaşamından etkilenmiştir.

Son Yazılar

İklim Krizi Nedir? İklim Krizine Karşı Nasıl Önlem Alabiliriz?

İklim krizi, iklim değişikliğinin tehlike boyutunu ifade eder ve biyoçeşitlilik kaybıyla birlikte dünyamızın karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biridir. Bu yazıda iklim değişikliği ve iklim değişikliğiyle mücadele kavramlarına yakından bakalım.

Feminizm Neden Herkes İçindir?

“Feminist politikanın amacı, her kim isek özgürce o olabilmemiz, adalete sevgi beslediğimiz yaşamlar sürebilmemiz, barış içinde yaşayabilmemiz için tahakkümü sona erdirmektir.”

Perfect Days Film İncelemesi: Sıradan Olanın Mükemmelliği

Wim Wenders’ın Perfect Days filmi, sıradan olanın güzelliğine vurgu yaparak yaşamanın ne kadar kolay olduğunu hatırlatıyor.

The Tortured Poets Department Albüm İncelemesi – Bölüm I

"En üzücü hikâyemizi konuştuğumuzda, ondan kurtulabiliriz." The Tortured Poets Department albümünde neler gizli olabilir?