Ragnarok 2. Sezon İncelemesi

Ragna-rok kelimesinin kökeni eski Nors alfabesine dayanıyor. İskandinav mitolojisinde yer alan Ragnarok kıyamet günü anlamına gelmektedir. Netflix‘in fantastik dizisi de İskandinav mitolojisinden esinlenilmiş ve Norveç yapımıdır. 2020 de izleyicinin karşısına çıkmıştır. Ragnarok için yayımlanan resmi tanıtım ise bu şekilde:

Kirliliğin iyice zehirlemeye başladığıeriyen buzullarınsıcak kışlarınsağanak yağışların sarsıcı sonuçlar doğurduğu bir Norveç kasabasında geçen hikayeye sahip Ragnarokkıyameti yoğun biçimde hissetmekte olan bu kasabadaki kadim bir kötülüğü alt etmek için bir efsanenin doğuşuna odaklanıyor.

İlk sezon 6 bölümden oluşmaktadır. Dizinin bölüm isimleri ise sırasıyla şu şekilde: Yeni Çocuk, 541 Metre, Jutulheim, Ginnungagap, Atom Numarası 48, Evet, Bu Ülkeyi Seviyoruz. İlk sezon başarı merdivenlerini hızla çıkıp iyi bir izleyici kitlesi elde etmiştir.

İçedönük Bir Genç, Yeni Bir Düzen ve Farklılık

Üç kişilik bir aile Edda kasabasına yerleşirler ve fantastik olaylar baş göstermeye başlar. Magne, kasabaya geldiklerinde zor durumda olan Wotan‘a yardım eder ve onları gören Wenche, ”Sen iyi bir insansın” diyerek gözlerinden çıkarttığı bir gücü Magne’ye iletir. Fantastik bir kasaba olan Edda, Jutul ailesi hakimiyetindedir. Bu aile, herkesi korkutarak hayatlarını sürdürüyordur. Edda için büyük bir tehdit olan bu ailenin ise fertleri aşırı fantastiktir. Ailenin içine girdiğiniz zaman sizi Saxa, Fjor, Vidar, Ran karşılar. Turid‘in eski sevgilisi Vidar burada karşısına çıkar. Vidar’ın sırtlan tarzı farklı bir köpeği vardır. Vidar’ın hala Turid’den etkilenmesi, Ran‘ın Turid’i kıskanmasına neden olur. Magne sıradan bir insanken bir anda Thor yüklemesi yapılır ve o da başta ne yapacağını şaşırır.

Magne okulda Isolde ile arkadaşlık kurar. Isolde ve Magne birbirlerini dinleyip ciddiye alırlar ve arkadaşlıklarda olması gerekeni bize gösterirler. Isolde eşcinsel bir karakterdir ve Saxa’ya aşıktır. Yamaç paraşütü aşığı olan Isolde cinayete kurban gider ve Vidar tarafından öldürülür.  ”Çocuklara dokunmuyorduk” diyerek sitem eden Ran ile tartışmaları sürer. Magne ise başına gelen olayı çözmeye çalışır ve Isolde’nin ölümü hakkında kanıt bulmaya çalışırken kimse durup dinlemez. Vidar dağların arasında koşup bir hayvanın kalbini yer ve dinç bir şekilde evine döner.

Başka bir diyara giden Magne müttefik toplamaya başlar. Vidar, Magne’nin onları öldüreceği düşüncesiyle, onu öldürme planları yapmaya başlar. Bu sırada evin erkek çocuğu Fjor, Gry‘a aşık olur ve ”Ben bu güçleri istemiyorum” diyerek evi terk eder. Ran onunla konuşmak istese bile işe yaramaz. Turid’in oğlu Laurits‘in, aslında Vidar’ın oğlu olduğu ortaya çıkar. Vidar bunu öğrenince oğlunu kabullenmeye çalışır. Iman ise Magne’nin yeni arkadaşıdır. Çıkacak olan savaşta Magne’nin onları savunmasını istemektedir. Bir gün Mager ve kardeşi Laurits, Vidarların evine giderler ve Vidar ikisini basar. Magne saklandığını sanırken çekicini girişin ortasında unuttuğu için Vidar ikisini yakalar ve Magne, Vidar’ın kardeşini öldüreceğini sanıp kavga ederler ve Vidar orada ölür. Laurits ise ”sen benim babamı öldürdün” diyerek kardeşine tepki gösterir.

Sularla ilgili sorunlar daha da yükselir ve fabrikanın denetime girmesi gerekir. Vidar öldüğü için erkek patron isteyen kişilere karşı çıkan Saxe, kendisinin de şirket yönetiminde hakkı olduğunu söyler, fakat Fjor şirkete geri gelir. Saxe ve Iman farklı güçlerini keşfederler. Thor ve devler arasında birbirlerini defalarca öldürme fırsatı doğar fakat onlar bu fırsatları değerlendirmemeyi seçerler. Yaşlılar evinde biri Odin‘e dönüşür, Iman gözleriyle milleti etkisi altına alır. Laurits’nin yılanı içinden çıkartırlar ve o yılanı beslemeye devam eder. Magne ani bir şekilde güçlerinden vazgeçer ve tanrılar tarafından reddedilir, fakat ortada gezen Jutul ailesine karşı daha güçlü bir şekilde geri gelir ve ekibini kurar. Ekibiyle birlikte riskli bir operasyona atılırlar.

 

Fatma Keskin
Fatma Keskin
İyi bir yazar ve senarist olmak en büyük hedefim. İnsanlara bir şeyler anlatmak, onlara mesajlar verip aydınlatmak tek gayem.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks