Netflix’ten ‘Kibar’ Hırsız Lupin

Kibar Hırsız… Birçoğumuza göre belirli kelime dağarcığından nasibini alan hırsız profilini bu defa Fransa’nın o eşsiz beyefendi inceliğinden bakıyoruz.

Lupin, Netflix’in Ocak ayında izleyicilerle buluşturduğu Fransız gizem ve gerilim konulu internet dizisidir. Mini dizi olarak tasarlanan Lupin’in ilk sezonu 5 bölüm olarak ekranlara geldi. Seyirciler ikinci sezon için araştırmalarını sürdürüyor. Ancak ikinci sezonun ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Lupin’in başrolünü ünlü oyuncu Omar Sy üstleniyor. George Kay tarafından yaratılan ve “Arsène Lupin” romanlarından esinlenilen “Lupin”in diğer oyuncu kadrosunda ise Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Nicole Garcia, Hervé Pierre ve Soufiane Guerrab yer alıyor.

Dizi, Maurice Leblanc tarafından yaratılan bir karakter olan Arsène Lupin’in maceralarından ilham almıştır. Arsen Lüpen (Arsène Lupin), Fransız roman karakteridir. Yazarı Maurice Leblanc, bu karakteri oluştururken ünlü Fransız anarşist ve akıllı bir hırsız olan Marius Jacob‘dan esinlenmiştir. Onun için, hırsızların piri denilebilir ve kendisini Kibar Hırsız olarak tanıtır. Her zaman esprili ve kibardır. Kandan nefret eder, olabildiğince silah kullanmaz, Jiu Jitsu bilir, iyi rol yapar, iyi nişancıdır. Her zaman istediğini elde eder.

Arsen Lüpen, 2004 yılında yönetmen Jean-Paul Salome tarafından beyaz perdeye tekrar aktarılmıştır. Film serinin tüm kitaplarından kesitler içerir.

Karşınıza almak istemeyeceğiniz cinsten bir hırsız olan Arsen Lupen karakteri dizide başrol oyuncusu olan Assane Diop (Omar Sy) ‘a eşi benzeri olmayan zihin oyunlarında ilham kaynağı oluyor.

Hikaye, Senegalli bir göçmenin çocuğuna daha iyi bir yaşam sürmek için Fransa’nın başkenti Paris’e gelen tek oğlu olan profesyonel hırsız Assane Diop‘u anlatıyor. Assane’nin babası, işvereni, zengin ve güçlü Hubert Pellegrini tarafından pahalı bir elmas kolyeyi çalmakla suçlanır ve hapishane hücresinde utançtan kendini asarak genç Assane’yi yetim bırakır. Yirmi beş yıl sonra, Assane, karizmasını ve hırsızlık, hile ve kılık değiştirme ustalığını kullanarak Pellegrini ailesinden intikam almak için yola çıkar. Dizi, işlediği temaya ve Fransız banliyölerindeki Afrika kökenli çocukların ufak da olsa dramına tanıklık ettiriyor. Dönemin zengin Fransız iş insanlarının Afrika kökenlilere karşı olan tutumu ve siyah, beyaz ten farkının ne kadar derin bir sorun olduğu da senarist tarafından değiniliyor. Diziyi izlemeye başladığınızda Assane Diop’a ilham kaynağı olan Arsene Lüpen’e olan hayranlığınızı ister istemez hissedeceksinizdir ve unutmayalım ki Arsen Lüpen’in zihin penceresini araladığında ortaya çıkan o eşsiz oyunlarına şahit olacaksınız. Koltuğunuza yerleşin, dizinin ve Fransız dilinin o eşsiz güzelliği sizleri bekliyor.  

Kaynakça:

https://www.google.com.tr/amp/s/theconversation.com/amp/lupin-introducing-anglophone-audiences-to-a-more-socially-conscious-gentleman-thief-154316

Arşiv
Arşiv
Söylenti Dergi'de geçmiş zamanda yazar olan dostlarımızın eserleri bu hesapta arşivlenmektedir. Yazar onayı olduğu sürece kaynak göstererek kullanmak serbesttir.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks