Nedir Bu Şarkının Hikayesi: August 7, 4:15

Editör:
Damla Satıroğlu

Söylenti Dergi Nedir Bu Şarkının Hikayesi serimizde 90’lardan; çözülmemiş davaya, trajik bir ölümün anısına yazılmış olan o şarkıyla sizlerle birlikteyiz: Jon Bon Jovi – August 7, 4:15

Kişisel deneyimlerini hikâye anlatma tutkusuyla şarkılarına işleyen Jon Bon Jovi, 97’de yayımlanan Destination Anywhere isimli ikinci solo albümünde seslendirdiği August 7, 4:15 parçasıyla Katherine Korzilius trajedisini ölümsüzleştirmiştir.

Albüm sürecine kısaca bir göz atalım!

Albüm, Jon Bon Jovi‘nin rol aldığı Leading Man filminin setinde ve grubun 1996 yazında gerçekleşen Avrupa turu esnasında yazdığı 13 şarkıdan oluşmaktadır.

Jovi, Leading Man film setindeki boş zamanlarının çoğunu, grubun en yaratıcı albümü olan Destination Anywhere için başlangıç ​​noktası olacak on şarkıyı yazarak en iyi şekilde değerlendirmiş ve bu süreci şu sözlerle ifade etmiştir:

“Hayatımda ilk kez, yalnız olduğum, kendimle olduğum bir yerdi. Tüm yetişkin hayatım boyunca bir eş, çocuklar ve bir grupla birlikteydim . Daha öncesinde de arkadaşlarım ve ailemle yaşadım, bu yüzden hiç yalnız olmadım diyebilirim. Bu yüzden o saatler değerliydi. Karavanda oturup şarkı yazardım.”

Ayrıca, “I Talk to Jesus” ve “Cold Hard Heart” ile birlikte “Midnight in Chelsea”, “Staring at Your Window With a Suitcase in My Hand”, “It’s Just Me”, “Learning How to Fall” ve albümün başlık şarkısından kesitler de dahil olmak üzere şarkıların ön tanıtımını yapmıştır.

Bon Jovi, albüme adını veren parça için motivasyonunu; “Nerede durursanız durun, geceleri uzanıp uyuduğunuz yer orasıydı ve insanlarla tanıştığınız ve alışılmışın dışında şeyler gördüğünüz yer burasıydı. Arena yoktu, havaalanı yoktu ve bir rock grubundaki yaşamın süslerinden hiçbiri yoktu. Bunu şarkıda yakalamak istedim.” sözleriyle açıklamıştır.

“Güvenli olmamalı. Hiçbir şey kutsal değil”, Jon‘un albüm yayınlandıktan sonra albüm için sahip olduğu tek hedefti. Ve sonucunda, Bon Jovi’nin her zamanki alışılagelmiş tarzını geride bıraktığı ve bunun yerine güncel trendleri kucaklayarak büyük başarılara ulaştığı son derece kişisel bir kayıt orataya çıkardı. Davulda Kenny Aronoff ve basta Hugh McDonald‘ın çekirdek ritim bölümü ile Bon Jovi, Lironi, Stewart ve uzun zamandır Southside Johnny gitaristi Bobby Bandiera boşlukları doldurarak gitar çalışmalarının çoğunu kendi başına üstlendi.

Albüm her şeyiyle Jovi’nin duygusal çalkantılarını işlediği kompozisyon olarak kariyerinde yer almıştır. August 7, 4:15 parçasını, uzun süredir menajerliğini yapan Paul Korzilius’un altı yaşındaki kızı Katherine’e adamış; Ağıt niteliğindeki bestesiyle, ailenin acısına ortak olup isyan eden enstrümanlarıyla soğuyan davayı anılarda yaşatmıştır.

Peki, Nedir Bu Şarkının Hikâyesi?

Katherine Erin Korzilius’un Şüpheli Ölümü

Jon Bon Jovi’nin menajeri olan Paul Korzilius’un altı yaşındaki kızı Katherine, büyüleyici bir hayat sürüyor gibiydi. Austin, Teksas’ta iyi bir mahallede, sevgi dolu ebeveynleri Nancy ve Paul ve erkek kardeşi Chris ile birlikte yaşayan, yemyeşil bahçelerinde bulduğu böcekler için evler çizmeyi ve inşa etmeyi seven hayat dolu bir kızdı.

Hepimiz çocukken büyüdüğümüzü kanıtlamanın en ikna edici yolunun daha fazla bağımsızlık kazanmak olduğunu biliriz. Ancak ebeveynlerin muhtemelen en kötü kâbusu bu bağımsızlık keşfinin herhangi bir trajediyle sonuçlanması olacaktır. Ne yazık ki 1996’da Austin, Teksas’ta hayatını kaybeden altı yaşındaki Katherine Korzilius için durum böyle sonuçlanmıştı. Sadece on beş dakika boyunca kayıp olan Katherine, evinin birkaç metre yakınında kafatası kırığı ile bilinçsiz bir şekilde bulundu.

Ayrıntılarıyla 7 Ağustos Saat 4:15

7 Ağustos’ta, Paul’un doğum gününde, Nancy ve çocuklar günlük işlerini halletmek ve hediye almak için evden çıktılar. Eve dönerken, Elder Circle’daki evlerinin yakınında bulunan ortak posta kutularının olduğu yolda durup gelen postaları aldılar. Katherine’in dört gözle beklediği bir ritüeldi bu. Her zamanki gibi, Katherine eve dönüş yolunun geri kalanını yürüyüp yürüyemeyeceğini sordu.

“Bunu daha önce de birçok kez yapmıştı. Çok aşina olduğu bir rotaydı.”.

Bu yüzden Nancy tereddüt bile etmeden kabul etti. Kızına söylediği son söz bu olacaktı.

“Chris ve ben eve vardığımızda arabamızı boşalttık ve paketlerimizi koymaya başladık.”

Chris, annesine Katherine’i evde bulamadığını söyleyince Nancy, Chris’ten onu bulmak için yola çıkmasını söyledi.

“Çok kısa bir sürede, birkaç dakika içinde Chris geri döndü ve ağlıyordu, ‘O orada değil, anne’ dedi. Arabamıza bindik ve hemen yanımızdaki komşumuza gittik. Merdivenlerden ön kapılarına koştum ve kapıyı çaldım. Oğulları cevap verdi.”

Kapıdaki çocuk Katherine’i görmediğini söyledi. Birkaç dakika sonra- 4:15’te Nancy, Katherine’in cesedini sokakta buldu:

“Bilinçsiz olduğunu söyleyebilirdim, ama nefes alıyordu. Onu orada bırakmak için hava çok sıcaktı. Yaralarının ne olduğunu bilmiyorsanız birini hareket ettirmenin asla iyi bir fikir olmadığını biliyorum, ama onu orada bırakamadım. Ve sanırım onu daha önce acil servise götüreceğime, yolu çok iyi bilerek, bu sürüşü sürebileceğime dair kendime güvendim. “

“Katherine nefes almaya devam etmek için makineye bağlıydı, ama beyin ölümü gerçekleşmişti. Bu onun komada olması ya da bilinçsiz olması meselesi değildi. Beyni ölmüştü.”

Katherine’in kafatasını kıran bir kafa travması geçirdiği keşfedildi; bilincini asla geri kazanamadı ve o günün ilerleyen saatlerinde hayatını kaybetti. Küçük kızın ölümünü şüpheli kılan detayların aksine davanın çözümüne yönelik ipuçlarının eksikliği ölümü hakkında olası birçok teorinin ortaya çıkmasına neden oldu. Ayrıca davası, televizyon şovu ‘Unsolved Mysteries’de de göründü. Tüm araştırmalardan ve spekülasyonlardan sonra, Katherine’in ölüm nedeni bir gizem olmaktan bir adım öteye geçemedi.

Nancy Korzilius:

“Eylemde kayıp olan insanların ailelerini düşünüyorum. Eh, burada değiller, ama onlara ne oldu? Ve bu, bir dereceye kadar, kızımız hakkında ne hissettiğim. Katherine’in cesedine sahiptim, ama hayatının son 15 dakikasında bir şey oldu ve bunun ne olduğunu bilmiyorum.”

Elder Circle’daki sessiz mahallede anısını yaşatmak üzere komşuları bir ağaç dikti ve Katherine adına plaket yerleştirdi.

Bon Jon Bovi ise Katherine’in anısına adını olay tarihi ve saatinden almış, albümün belki de en seçkin şarkılarından biri olan August 7, 4:15‘i küçük kızın ölümünden bir yıl sonra yayımlamıştır.


Kaynakça:

IMDb, Jon Bon Jovi – Biography – IMDb. Web

YouTube, Bon Jovi – Access All Areas, A Rock & Roll Odyssey’ (Documentary 1990). Web

Ultimate Classic Rock, How Jon Bon Jovi Mixed Music, Acting With ‘Destination Anywhere’. Web

Once Upon A Crime, Episode 160: Swan Songs: Katherine Korzilius. Web

Unsolved Mysteries, Katherine Korzilius. Web

Morbidology, The Strange Death of Katherine Korzilius • Morbidology. Web

The Line Up, UNSOLVED: What Really Happened to 6-Year-Old Katherine Korzilius? Web

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks