Nazan Öncel’in İlk Romanı “Yarınsız Yarın” Everest Yayınları’ndan Yayımlandı!

" hide_table_content="td_encvalW2dpemxlXQ=="]

 Uzun yıllar şarkılarıyla hayatımızda yer edinen ve ‘Sokak Kızı’ lakabıyla andığımız Nazan Öncel, 1978 yılında başlayan sanatçılık kariyeriyle hayatımızda yer edinmeye başlamıştı. Eurovision’da olmak üzere pek çok sahnede yer alan sanatçının, “Gidelim Buralardan”, “Erkekler De Yanar”, “Ben Sokak Kızıyım”, “Beni Bu Koca Şehirde Yalnız Bırakma” ve daha birçok severek dinlediğimiz şarkıları bulunmaktadır. Ayrıca Öncel, 2008’de çıkardığı albümü Hatırına Sustum’ ile Orhan Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” için “Canım Benim, Nasılsın?” şarkısını da yazmıştır.

Bunların yanında Öncel, kendine özgü diliyle ve ustalıkla yazdığı hikayelerini müziğe taşıyarak hikaye anlatan şarkı yazarlığı geleneğinin ilk kadın temsilcisi olmuştur. Daha önce mizah ve edebiyat dergilerinde çok sayıda makale ve denemeleri yayımlanmış olan Nazan Öncel, şu zamana kadar ortaya koymuş olduğu bu güzel yapıtların yanında bu sefer de ilk yazarlık denemesi ile karşımıza çıkıyor. 

 Geçen sene Hayal Kahvesi’nde sahne alan Öncel, yaklaşık iki yıldır yazdığı “Yarınsız Yarın” adlı kitabını hayranlarıyla buluşturacağını duyurmuştu: ”Kişisel gelişim kitaplarına mesafeli biri olarak kitap kurtlarını Nazan Öncel’in edebiyatıyla tanıştırmak istedim, umarım okurlara iyi gelir” ifadelerini kullanan Öncel’in ilk kitabı ”Yarınsız Yarın’’ Everest Yayınları’ndan çıktı. Öncel kitabında, çocukluktan yaşlılığa beraber büyümeyi, aşık olmayı, kaybetmeyi anlatıyor.

Nazan Öncel bu kez güftesiyle değil kalemiyle sarsıyor bizi; “Yarınsız Yarın”, zamanlar ötesi distopik bir rüya!

Bununla beraber kitabın arkasında kitaptan şöyle bir alıntı yer alıyor.  “Bazen kelimelere ihtiyaç duymadan gelen şey mutluluktur, ama kalıcı olmadığını bilirsiniz. Zamanı durdurmak ne kadar mümkünse mutluluğu tutmak da ancak o kadar mümkündür. Tekrarına en çok ihtiyacımız olup da tutamadığımız şeydir zaman. Oysa sonsuza kadar mutlu yaşadılar klişesine bile göz yumabilirdim, fakat böyle bir şeye gücüm yetmezdi ve zaman paha biçilmezdi. Bazıları geçmişini susturmayı, bazıları geleceğini konuşturmayı hayal eder durur. Ne geçmiş susar ne de gelecek konuşur. Bazen bir yarın bir ömre değecek kadar değerli olur ve o tek bir güne her nefesinde minnet duyarsın.” 

Ergün Gündüz’ün resimlediği, Didem Ünal’ın ise editörlüğünü yaptığı “Yarınsız Yarın” raflarda yerini aldı. Çeşitli kitabevlerinden kitabı temin edebilirsiniz!

spot_img
Bahar Teğin
Bahar Teğin
her gün biraz daha ölüyoruz azizim.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Marmaris’te Yaz Rüyası: 5 Günlük Keşif Rotası

Ege ve Akdeniz'in incisi Marmaris için keyifli bir yol rotası.

Feminizmin Gücü: Patriyarka’nın Sosyal Yapılara Etkisi

Patriyarkal sisteme meydan okuyan feminizm, kadını güçlendirip eşitlikçi bir toplum inşasına öncülük eder.