Meraklısına: Netflix’in az Duyulan 5 Belgeseli

Dünyanın en ilgi çeken ve en çok izlenen belgesellerini yayınlayan Netflix’te hiç duymadığınız belgesel yapımları olduğunu düşündünüz mü? Bu yazımızda sizin için en ilgi çekici ve az duyulmuş, sizi başka yerlere sürükleyecek beş Netflix belgeselini derledik.

1. Abducted in Plain Sight (2017)

IMDB: 6,8

Süre: 1 saat 30 dakika

Konusu izleyicinin kanını donduracak cinsten. Idaho’da yaşayan ve gayet normal görünen bir ailenin kızlarının komşuları ve en yakın arkadaşları tarafından nasıl iki kez kaçırıldığını anlatıyor. Beyin yıkamalar, sır saklayan bir anne, pedofiliye dayanan bir hikaye. Korkunç manipülasyonlar ve detaylarla izleyiciyi hayal kırıklığına uğratmadan ürpertiyor.

2. The Keepers (2017)

IMDB: 8,1

Süre: 7 saat 16 dakika

Bölüm Sayısı: 7

1960’ların sonunda bir grup rahibin Baltimore’da bulunan katolik kız lisesinde okuyan öğrencilere yaptığı cinsel istismar ve hatta ötesine giden olayları anlatıyor bu belgesel izleyiciye. Bu durumu anlayan ve araştırmak isteyen rahibenin ölümüyle sonuçlanırken polis katili bulamıyor. Seneler sonra dava, tekrar açılması ve eski öğrencilerin kurduğu Facebook grubuyla dikkat çekerken, Netflix izleyicilerine bir sezonluk mini bir belgesel sunuyor.

3. The Fear of 13 (2015)

IMDB: 7,7

Süre: 1 saat 35 dakika

Bu belgesel, 1982 yılında cinayet ve tecavüzden hüküm giyen Nick Yarris’i anlatıyor. İdamı için 20 sene bekledikten sonra mahkemeye idamının gerçekleşmesi için dilekçe veren Nick’in DNA testleri sayesinde seneler sonra masum olduğunun ortaya çıkmasının hikayesi bir film tadında sunuluyor izleyiciye.

4. Voyeur (2017)

IMDB: 6,2

Süre: 1 saat 35 dakika

Meşhur gazeteci Gay Talase, aldığı mektup sonrası sıradan görünen bir motel sahibinin hikayesini araştırmaya başlar. Senelerce motele gelen ziyaretçileri izleyen bu adamın maskesini düşürdüğünde hikaye bir skandala dönüşmeye başlar.

5. Roll Red Role (2018)

IMDB: 7,1

Süre: 1 saat 20 dakika

2012 yılında Steubenville, Ohio’da yaşanan tecavüz skandalını inceleyen bu belgesel sosyal medya ve lise Amerikan futbolu kültürünü öne çıkarıyor. Bu davaya dünyaca ünlü hacker grubu Anoymus’un yardımıyla davanın tüm seyri değişiyor. Dava artık tüm ulusal haber kanallarına yayılmıştır, kurtuluş yoktur.

Bonus: Rotten ”Gıda Suçları” (2018-2019)

IMDB: 7,1

Süre: Bölümleri ortalama 55 dakika

2 sezon ve toplam 12 bölümden oluşan bu belgesel dizi tatsız gerçekleri ve aslında ne yediğimizi ya da ne yemediğimizi belirleyen gizli güçleri ifşa etmek için gıda tedarik merkezinin tam ortasına bir yolculuk başlatıyor. Her bölümde farklı bir konu, farklı gıdalar anlatırken özellikle gıda sektöründe çalışan izleyicileri dehşete uğratıyor. İzleyicisini gerçekler konusunda hayal kırıklığına uğratırken, ”İyi ki izlemişim!” dedirtmeyi ihmal etmiyor bu yapı.

Sizler de yorumlarda bizimle izleyip, beğendiğiniz belgeselleri paylaşabilirsiniz! Keyifli izlemeler.

 

 

Arşiv
Arşiv
Söylenti Dergi'de geçmiş zamanda yazar olan dostlarımızın eserleri bu hesapta arşivlenmektedir. Yazar onayı olduğu sürece kaynak göstererek kullanmak serbesttir.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Şakir Paşa Ailesi Edebiyata Nasıl Yön Verdi?

Şakir Paşa ailesinin sanata, özellikle de edebiyata yaptığı katkılar hakkında bir çerçeve sunuyoruz.

Chicano Edebiyatı: Sınırda Kalmışların Sesi

Chicano edebiyatı; melez kimlik, aidiyet krizi ve kültürel direnişi sınırın iki tarafındaki hayatlar üzerinden anlatan güçlü, politik ve ruhani bir edebi hafızadır.

Harry Potter Serisinin Unutulmaz Replikleri

Harry Potter'ın büyülü replikleriyle büyücülük dünyasında kaybolmaya hazırlanın!

Küçük Gün Işığım Film İncelemesi: Kabullenmenin Gücü

Kusursuzluk arayışının değil, kendin olmanın kıymetini; sonuca değil, yolculuğa odaklanmanın anlamını keşfedeceğiniz sarsıcı ama iç ısıtan bir aile hikâyesine davetlisiniz.

Joseon’daki İstikrarsızlık: Kral Injo

İstikrarsızlığıyla Kore ulusunun gelişmesinin önünü kapamış bir hükümdar olarak hatırlanan ve günümüzde hala eleştirilen Kral Injo'nun tarihteki yeri.

Sessizliğe Karşı Yazmak: Kadın Yazarların Sansüre Direnişi

Sansür, yalnızca siyasi bir baskı mekanizması değil; aynı zamanda kültürel, ahlaki ve cinsiyet temelli bir sessizleştirme aracıdır.

Hasçelikler and the City: Dijital Bir Ailenin Hikâyesi

Hasçelikler and the City; dijital dünyada temsiliyet, samimiyet ve medya sınırlarını sorgulayan gerçekçi bir aile anlatısıyla izleyicileri içine çekiyor.

Cumhuriyet Aydınları: Behice Boran

İlk kadın sosyolog, ilk kadın siyasi parti genel başkanı, Marksist, yazar ve akademisyen olan Behice Boran; Türk solunun en güçlü temsilcilerinden biri olmuştur.

Tabloları Dinlemek: Édouard Manet

Bazı bakışlar ancak bazı nefeslerle tanımlanıyor. Manet'nin fırçası, Tezer'in nefesi gibi...

Edebiyatta Semtlerin İzleri: Emirgan

İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Emirgan, şiirlerde de romanlarda da ele alınan bir semt olmuştur.

Editor Picks