Hint Sinemasından 5 Film Önerisi

Dünyanın en büyük film üretimin merkezlerinden biri olan Bollywood‘a ev sahipliği yapan Hindistan‘ın şüphesiz ki pek çok zengin içeriğe sahip filmleri var. Zengin kültürüne neredeyse her filmde rastladığımız Hint filmleri genellikle şarkıları ve dans gösterileriyle biz seyircilere renkli sahneler sunar. Türkiye’de de oldukça geniş bir izleyici kitlesi olan Hint sinemasından sizler için 5 film derledik. Bazen gözyaşlarına bazen kahkahalara boğulmaya hazır olun. İyi seyirler!

1- My Name is Khan (2010)
Rizwan Khan otizmin bir çeşidi olan asperger sendromuna sahip bir Müslüman bir gençtir. Hindistan’dan Amerika‘ya kardeşinin yanına gelir ve hikayemiz başlar. Büyük şehirde otizmli bir birey olarak yaşamanın zorluğunun yanı sıra 11 Eylül olaylarından sonra ayrımcılığa da maruz kalır. Misafir olarak geldiği bu yeni ülkede Hindu bir kadınla evlenerek yeni bir hayata başlar. Başına gelen talihsiz olaylar sonrasında tek bir amacı var: Amerika başkanının karşısına çıkmak ve ona “Benim adım Khan ve ben bir terörist değilim!” diyebilmek.
IMDb: 8

2-  Siyah (2005)
Bu dram filmimizde bir kız çocuğunun azimli hayatına konuk olacağız. Düşünün ki doğuştan kör ve sağırsınız, nasıl bilebilirsiniz ki varlıkların isimleri olduğunu? Usta oyuncu Amitabh Bachchan yaşlı ve disiplinli bir öğretmen rolünde imkansız denileni başarmak için çabalayarak bu küçük kızın hayatını değiştirmeye kararlıdır. Bir nevi onun gözü ve kulağı olur. Türkçeye de uyarlanmış bu film insana ilham veriyor ve eğitimin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
IMDb: 8,2

3- Milyoner (2008)
Bu filmde tüm zamanların en heyecan verici yarışmalarından biri olan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan bir gencin hikayesi anlatılıyor. Ancak bu hikaye sıradan, basit bir hikaye değil. Jamel, Mumbai‘nin kenar mahallelerinde yetişmiş bir yetimdir. Doğru düzün bir eğitim görmemiş Jamel’in yarışmada hile yaptığından şüphelenilir. Hayat tecrübesi onun için bir öğretmen olurken bizler de Hindistan’ın gerçek yüzünü, eşitsizliği görme fırsatı buluyoruz.
IMDb: 8

4- Sevginin Gücü Bajrangi Bhajiaan (2015)
Ağlamaya hazır olun! Hindistan’da bir geziden evine, Pakistan‘a dönen dilsiz küçük bir kız çocuğu yolda annesini kaybeder. Trende karşılaştığı Pavan Kumar Chaturvedi (Salman Khan) bu küçük kızın ailesini aramaya başlar. Ancak kızın ailesini yanlış yerde aramaktadır. Devletlerin insanları birbirine nasıl düşman ettiğini ve sevginin her şeyden güçlü olduğunu göreceğiniz duygusal bir film.
IMDb: 8

5- Dhoom 3 (2013)
IMDb puanı yüksek olmasa da iyi ki izlemişim diyeceğiniz bir film daha! Ülkemizde de çok sevilen oyuncu ve yönetmen Aamir Khan‘ın bu filminde babasının intikamını almaya çalışan bir sihirbaz var. Amerikan bankalarına kendi yönetimleriyle savaş açan bu sihirbaz, babasından kalan Büyük Hint Sirki’ni tekrar faaliyete sokar ve maceramız başlar. Bir müzikal havasında geçen bu filmin zenginliği  gözünüzü alacak ve aksiyona doyacaksınız.

IMDb: 5,4

Ayşegül Yıldız
Ayşegül Yıldız
apoletleri yık, kavminden kaç.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks