Harbiye’de Kalben Fırtınası!

Kalben 30 Haziran gecesi verdiği ilk Harbiye konseri ile kelimenin tam anlamıyla efsaneydi! Eski dünyanın yangını isimli albümü ve aynı adı taşıyan kitabından esinlenilerek çıkılan bu macerada her an birbirinden daha değerliydi.
Sahnede gitar ile bütünleştiği gitarın onun bir uzvuna dönüştüğü anlardan müziğe olan aşkı her halinden belliydi. İlk kez gittiğimiz Kalben konserinde sevdiğimiz şarkılarına eşlik ederiz, güzel vakit geçiririz diye düşünürken kendimizi onun esprilerine gülerken, verdiği mesajlara sevinirken ve ayakta deliler gibi şarkı söylerken ve efsane bir gece geçirirken bulduk.
Dinleyicisini şahane bir biçimde ağırlayan Kalben, sahnede birbirinden güzel iki kostüm ile şıkır şıkırdı. Bir noktada topuklularını fazla dayanamayıp bütün içtenliğiyle sahneye fırlatsa da “Sizi çok sevdiğim için korse giyiyorum” diyen bir başka müzisyen daha bulamayız bizce!
Pride ayına göndermeler yaparak sahneye ünlü Drag Queen Cake Mosq isimli Onur da katılarak şahane bir dans şovu ile ünlü sanatçıya eşlik etti. Herkesin her rengin aşkı ve mutluluğu için ışıldadı tüm şarkılar.
Muhteşem sahne şovunun yanında konuklarıyla da bir müzik şöleni yaşatan Kalben, Güneş Özgeç, Genco Arı, Hakan Kurtaş ve Efe Tuncer ile birlikte şarkılar söyledi…
İstanbul Caz Festivali kapsamında ve IKSV sponsorluğunda düzenlenen bu konserin hafızalardan silinmesi Kalben’in de dediği gibi “biz alzaymır olana dek” mümkün değil!
Çok sayıda ünlünün katıldığı konserde herkesin hep bir ağızdan Saçlar, Kalp Hanım, Doya Doya, Sadece ve daha birçok şarkıyı coşkuyla söylemesine şahit olduk.
Eğlenceli tavrı, feminizm göndermeleri ve heyecanlı gülen yüzüyle hayatınızın bir gecesinde nerede ve nasıl olursa olsun Kalben ile tanışmalısınız!
Nicelerine Kalben, iyi ki şarkılar söyledik!
Nazlı Atabey Balkan
Nazlı Atabey Balkan
"...gövdemde sonsuzluğun dilsiz ayini. tanrı kirpiklerinden yürüyordu canıma" -Söylenti Dergi Genel Yayın Yönetmeni-

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Notting Hill: Londra’nın En Renkli Yüzü

Notting Hill; renkli sokakları, pazarı ve kültürel dokusuyla Londra’da hem ruhunuza hem gözünüze hitap eden özel bir semttir.

Dostoyevski’nin Rus Edebiyatı Üzerindeki Etkisi

Dostoyevski, Rus edebiyatında sadece bir isim değil aynı zamanda döneminin edebiyat anlayışına da yön veren önemli bir yazardır.

Söylenti Radarında Bu Ay: Isaac Winemiller

Isaac Winemiller, sakin melodileri ve içe dönük sözleriyle müzikal yalnızlığı estetik bir deneyime dönüştürüyor. Bu ay Söylenti Radar'ında onunla tanışın!

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Editor Picks