Söylenti Dergi’nin sinema editörleri sizler için birbirinden güzel film önerilerinde bulundu.
Stiletto (2021/Dram-Komedi)
Can Merdan Doğan‘ın yönettiği, 2021 yılında çekilmiş bu kısa film Türkiye- Almaya yapımıdır. On Sekiz dakikalık, etkileyici oyunculuklarıyla seyirciyi ekrana kilitleyen filmde Murat Kılıç ve Nihal Yalçın birlikte rol alıyorlar.
Filmin konusuysa şöyle; taksi şoförlüğü yapan Hasan sabah eve dönerken topuklu ayakkabıyla yürüyen bir kadın görür. Bu görüntü, içinde uyuyan gizli tutkularının açığa çıkmasına neden olur. Karısı eve geldiğinde, kocasını ayağında 43 numara kırmızı bir stilettoyla dans ederken bulur. Bu etkili sahne, Nihal Yalçın’ın daha da etkileyici performansıyla seyirci için unutulmaz bir hal alır.
Film dram türünde başlayıp kuir bir komediye evrilirken; aile içi bir trajedinin, trajikomik resmini çizmeyi kendisine görev ediniyor. Bir görünen vardır, bir de görünenin ardındaki gerçekler… İnsanın kendini arayışı hiç bitmiyor.
Her ailenin yapı taşları birbirinden farklıdır. Yönetmen kırılan duvarlar, atlatılan şoklar ve kabullenilen kararlarla izleyiciye ilginç bir anlatı sunuyor.
Filme MUBI‘den ulaşabilirsiniz.
Işılay Güzel Yılmaz önerdi.
Carter (2022/Aksiyon)
Netflix-Güney Kore yapımı Carter, bir otel odasında etrafı silahlı ajanlarla çevrili ve hafızasını yitirmiş bir şekilde uyanan bir adamı odak noktasına alıyor. İsminin Carter olduğunu öğrendiğimiz kahramanımız kulağındaki implantlar sayesinde kendisine verilen emirleri takip ediyor ve içinde bulunduğu çıkmazlardan kurtuluyor. Çeşitli manipülasyonlara karşı savunmasız olan Carter, gerçek kimliğini bilmese de dünyadaki salgına karşı tedavi olabilecek kızı korumak zorunda olduğunun ise oldukça farkındadır. 132 dakikalık uzun süresi boyunca aksiyona asla ara vermeyen film ,buna ek olarak bir de one-cut olarak kurgulandığı için seyirciye baş döndürücü bir deneyim sunuyor. Görsel efektlerin ise yer yer göze battığını veya aksiyonun gerçekdışı boyutlara gelip inandırıcılığı kaybettiğini belirtmeden geçmeyelim. Yine de aksiyona asla doymayacağını düşünen seyirciler için başucu filmlerinden biri olacaktır.
Berke Ateş Aytekin önerdi.
Bad Education (2019/Dram-Suç)
Bad Education, senaryosu Mike Makowsky tarafından yazılan bir Amerikan suç komedi filmidir. Bir müfettiş olan Frank Tassone sempatik tavırları ve pozitif enerjisiyle tanınır. Frank, topluluk liderlerinin önünde ilgili bir öğrenci veya velinin bulunduğu bir ofiste olsun, olumlu bir mesajlaşma ustasıdır. Örnek davranışları sebebiyle çevresi tarafından hep parmakla gösterilen biri olmuştur. Ta ki meraklı ve cesur gazeteci öğrenci Amerika tarihindeki en büyük zimmete para geçirme skandalını ortaya çıkarana kadar. New York’un Roslyn okul bölgesinin sevilen müfettişi Frank ve personeli Pam Gluckin skandalının ortaya çıkmasıyla baş şüpheliler haline gelir.
Başrollerini Hugh Jackman, Allison Janney, Geraldine Viswanathan ve Ray Romano’nun paylaştığı film, Amerikan tarihindeki en büyük devlet okulu zimmete para geçirme olayının gerçek hikâyesine dayanmaktadır.
Aleyna Kavak önerdi.
Election (1999/Romantik-Komedi)
Yıllarca keyifle lise öğretmenliği yapan Jim McAllister, hem profesyonel hem de özel hayatının kontrolden çıktığını fark eder. McAllister, bu duygu yoğunluğunun ardından öfkesini bir öğrenciden çıkarır. Okulun çok başarılı bir öğrencisi olan Tracey Flick’in öğrenci konseyi başkanlığını kazanma planını bozmak için harekete geçer. Bu filmi diğer yakın tarihli lise filmlerinden ayıran şey, kendisini gençlerin dünya görüşüyle sınırlamaması, Tracy’i çoğunlukla kendisinden fazlasıyla görmüş bir öğretmenin gözünden görmesidir. Alexander Payne, hicivleri çok yönlü olan bir yönetmendir. Bu film yalnızca öğretmeninin hayatını zorlaştıran korkunç bir öğrenci hakkında değil. Burada aynı zamanda kusurlu bir öğretmen, kısıtlı rutini takip eden bir yönetim ve çoğunlukla sadece bir birey olana kadar bu işlere zaman ayıran bir öğrenci topluluğu hakkında bir film var. Yönetmen, şikayet ettiğimiz fakat bizi yöneten kişilerin aslında liseden beri bizi yönettiğini ve bunu türlü oyunlarla başardığını tekrar bize gösteriyor.
Berfin Sayarsoy önerdi.