Ana Sayfa Etiketler Yeraltı edebiyatı

Etiket: yeraltı edebiyatı

Eski Mezopotamya’da Yer Altı Dünyası İnancı

Eski Mezopotamya'da yer altı dünyası inancı, ölüm sonrası yaşamın temel bir inanç sistemiydi. Bu inanca göre, ölülerin ruhları ölümden sonra yer altı dünyasına geçer ve bu dünya, çeşitli tanrılar ve tanrıçalar tarafından yönetilirdi. Ölülerin ruhlarının iyi bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için çeşitli cenaze ritüelleri ve dualar gerçekleştirilirdi.

Türkiye’de Yeraltı Edebiyatını Sevdiren 6 Yazar

Lağım suları, eroinler, kan ve cinayetler... Tüm bu kirli işlerin beynimizde sahnelenmesine sebep olan Türk yazarları tanımaya ne dersiniz ? 

Mutlaka Okumanız Gereken Yeraltı Edebiyatı Romanları

Yeraltı edebiyatı toplum içerisinde tabu olarak görülen konuların en gerçek haliyle okuyucularla buluştuğu eserleri barındırır. Sizin için yeraltı edebiyatının öncüsü beş farklı romanı listeledik!

Dostoyevski Okuma Rehberi

Rus edebiyatının piri olan, sadece yaşadığı yüzyılı değil tüm çağları bütünleştiren, acılarıyla mücadele edip evrenselleşen bir yazar olan Dostoyevski'nin kitaplarını hangi sırayla okuyacağınızı sıraladık.

7 Farklı Sebeple Neden Hakan Günday Okumalıyız?

Eğer daha önce Hakan Günday'ın zihnine kapı aralamadıysanız, onu okumanın neden bu kadar özel olduğunu 7 maddede listeledik!

Gotik Edebiyat Nedir?

Gotik edebiyat, karanlık ve kötücül olanlara dair hikâyelerin anlatıldığı, kendine has tarzı ve hayal gücü ile korkunun merkezine doğru bir yolculuktur.

Anthony Burgess: Dünyada Yeraltı Edebiyatını Sevdiren Adam

Yeraltı edebiyatını diğer yazınsal ürünlerden hem dil hem de içerik açısından ayıran bazı temel özellikler olduğu kabul edilmektedir. Anthony Burgess özellikle Otomatik Portakal eseriyle, okurlarına yeraltı edebiyatını sevdirmiş ve içimizdeki karanlığa ışık tutmuştur.

Hakan Günday Romanlarında Bir Karakter Bin Yaşam

Hakan Günday romanlarında var olan karakterlerin çorak zihinlerinin düşüncelerle sulandığını, nedenselliğin ağır bastığını izliyoruz. Toplumda hangi konumda, nasıl bir yer edindiklerini, kendilerini hayatlarında nereye koyduklarını ele aldığımız bu yazıda, karakterlerin düşüncelerine ve bizde bıraktığı izlerine değindik.

Charles Bukowski: Amerikan Okulunun Arka Bahçesinde Yenilmiş Yazar

Charles Bukowski, Almanya'da doğmuş; romanlar, öyküler ve şiirler yazmış Amerikan bir yeraltı yazarıdır. Öykülerinde ve şiirlerinde sokak hayatının ve toplumun ahlâki bozukluklarını ve mazlumluklarını anlatmıştır.

Hakan Günday: Normal Olamayanların Kalemi

Normal olamayan, toplumun kabullerine uymayan; dünyaya tutunma konusunda isteksiz ama yaşamaktan da vazgeçemeyen kişilerin hislerini derinlerimizde hissettiren yazar, Hakan Günday'ı kaleme aldık. Keyifli Okumalar!

Zamir – Hakan Günday | 45 Alıntı

Kendine özgü kalemi ve eserleriyle kendine has bir okuyucu kitlesine sahip olan Hakan Günday, son kitabı "Zamir" ile edebiyat dünyasına farklı bir soluk getirdi. Bu kitaptan en güzel alıntıları derledik. Keyifli okumalar!

Hakan Günday – Malafa I 19 Alıntı

Türkiye'de yeraltı edebiyatı denilince başta gelen isimlerden olan Hakan Günday'ın "Malafa" adlı eserinden en güzel alıntıları sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Tarihsel Süreç: Beat Kuşağı ve Yeraltı Edebiyatı

Kronolojik sıralamayı kaçırmamak adına ilk adımımız beat kuşağı veya beat akımı olmalıdır. Öncelikle belirtelim ki yeraltı edebiyatı ve beat akımı etkisindeki edebiyat birbirlerinden beslenseler...

Bir Zambak Hikayesi – Mehmet Rauf

‘’Size, okunması hiçbir edebiyat eserinin veremeyeceği kadar zevk verecek bir hikaye yazmak istiyorum; bir hikaye ki, okurken son derece etkileneceksiniz.’’ Kitabın önsözünün ilk cümlesi olan...

Pulp – Charles Bukowski

Pulp... İsminin de belli ettiği üzere bir pulp fiction. Pek hakim olmasam da türe, en iyi örneklerinden biridir herhalde. Amiyane tabiriyle kafamızı bulandıran bir...

Öne Çıkan Yazılar