Ana Sayfa Etiketler Politika

Etiket: politika

İdeallerin Manifestosu: Rock Müziğin Politikayla İlişkisi

Yeniden bir seçim haftasına girmişken rock müziğin politikayla olan ilişkisini, insanlar üzerindeki etkisini ve nasıl bir muhalefet aracı haline geldiğini ele aldık.

5 Farklı Sebeple Neden Sartre Okumalıyız?

Varoluş mu önce gelir öz mü? İşte insanlık tarihi kadar eski var olma konusu denince akla gelen ilk kişilerden biri Jean Paul Sartre ve onu okumak için 5 neden…

Aydınlanma Çağı Düşünürleri

17. ve 18. yüzyıllar arasında Avrupa'da etki göstermiş olan Aydınlanma Çağı; Özgürlük, akıl, bilim ve sanat gibi kavramların önemini vurgulamaktadır.

Jean-Jacques Rousseau’nun Genel İrade Teorisi

Jean-Jacques Rousseau'nun politik felsefesinin öğretilerinden olan genel irade, toplumsal sözleşmenin işleyişinde önemli bir rol oynar. Bu yazıda Rousseau'nun genel irade teorisini ve bu teoriye getirilen eleştirileri inceleyeceğiz.

Göç: Yeni Bir Hayata Doğru Adım Atmak

Göç; birey ve grupların sosyal, ekonomik , politik ve siyasi nedenlerden dolayı kendi isteğiyle veya isteği dışında gerçekleşen karmaşık bir olgudur. Gelin göç kavramını yakından inceleyelim.

Edebiyat ve Politika

İnsanı ve toplumu ilgilendiren konular edebiyatta işlenmiştir. Bu sebeple politik edebiyat, genellikle ideolojik ve sosyolojik bir yaklaşımla irdelenir.

Mary Wollstonecraft: J.J Rousseau Eleştirisi

Mary Wollstonecraft liberal feminizmin öncüsü, ahlakçı bir filozoftur. 1789'da yayınladığı Kadın Haklarının Savunması eserini Jean Jacques Rousseau gibi Aydınlanma dönemi filozoflarına bir yanıt olarak yazdı.

Politikayı Temel Alan Filmler

Politik temalı filmler tarihsel süreçte toplumu etkileyen konuları ele alır. Genel olarak devletin işleyişi ve birey üzerindeki sorunlara odaklanan bu filmler, çoğu zaman empati kurabileceğimiz sahneleriyle bize keyifli bir seyir sunar.

Nick Cave’den Gerçekliğe Giden Tramvay

Bu yazıda siyasal iletişim ve kültürel çalışmalar alanlarının kesişim noktaları olan televizyon ve siyasetçi performanslarını ele alacağız. Bilginin dağıtımı, imaj yaratımı ve skandallar başlıklarını, güncel siyasi tartışmalara girmeyerek bir Nick Cave and the Bad Seeds örneğiyle inceleyeceğiz.

Siyaset Bilimi Bölümü Okuyacaklara Kitap Önerileri

Siyaset, geçmişten günümüze toplumlarda çatışmaya yol açan düşüncelerin uzlaştırıldığı bir alandır. Eskiden yönetim bilimiydi fakat günümüzde bilimsel bir disiplin halini aldı. Siyaset bilimi; uluslararası...

Bodyguard: Korku, Terör ve Güvenlik

Popüler olan bir gösterinin ardında neler bıraktığının izini sürmek bizi toplum bilimleriyle karşılaştırmaya devam ediyor. Etkileyici bir oyunculuk ve yüksek IMDB puanından başka Bodyguard...

Öne Çıkan Yazılar