Ana Sayfa Etiketler Kitap alıntıları

Etiket: kitap alıntıları

Alfred Adler – Yaşamın Anlam ve Amacı | 15 Alıntı

Alfred Adler’in Yaşamın Anlam ve Amacı kitabından insan yaşamı ve anlamına dair derinlikli anlatımıyla 15 alıntı sizlerle. 

Turgut Uyar Bugün Yaşıyor Olsaydı Hangi Filmleri Önerirdi?

Edebiyatın büyülü dünyasının bir yansıması olarak, Turgut Uyar, yaşasaydı bizlere hangi filmleri önerirdi ?

5 Farklı Sebeple Neden Jane Austen Okumalıyız?

Toplumsal yaşama bakış açısı, aşkın manasını çözümleme çabası ve kadın yazar olarak döneminde ses getirmesi Jane Austen'i okumamızı sağlayan yegâne olgular iken kendisini okuduğunuz zaman zihninizdeki pencereler teker teker açılacaktır.

Mark Twain – Âdem ile Havva’nın Güncesi | 12 Alıntı 

Âdem ile Havva; insanlığın oluşmasını sağlayan ilk insanlar, ilk aşk ve ilk yalanlar. Kendi söylemlerinden oluşan Âdem ile Havva'nın Güncesi kitabından müthiş 12 alıntı!

5 Farklı Sebeple Neden 1984 Okumalıyız?

Hayvan Çiftliği'nin de yazarı olan büyük usta George Orwell'ın en bilinen eseri 1984'tür. Politik bir distopyanın anlatıldığı eser, unutulmaz karakter ve kurgusuyla her edebiyat severin başucu kitaplarından biridir.

Cezmi Ersöz-Kırk Yılda Bir Gibisin | 17 Alıntı

Eserin sözcükleri birer damla gibidir içinde. Öylesine büyük bir içtenlikle anlatır ki 'sevgi' denen o duyguyu, damlalar derin bir deniz olup taşar sayfalardan. Sizler için bu denizden damlaları topladık.

Distopik Edebiyatın Önemi: Edebiyatın Karanlık Yüzü

Distopik edebiyat, toplumsal kusurların, kontrolsüz gücün ve teknolojinin sonuçlarını yansıtan, okuyucuları düşünmeye ve eleştirmeye teşvik eden önemli bir türdür.

Kurtlarla Koşan Kadınlar Aslında Ne Anlatıyor?

Clarissa Pinkola Estés'in Kurtlarla Koşan Kadınlar'ı ile kadının doğal halini bulma yolculuğuna ortak oluyoruz.

Engin Geçtan-Varoluş ve Psikiyatri | 23 Alıntı

Engin Geçtan'ın kendi deyişiyle biraz alıntı bilgiyi, .ok sayıda klinik yaşantısının izlerini ve bazı anılarını satırlara döktüğü Varoluş ve Psikiyatri adlı kitabından 23 alıntıyı derledik. İyi okumalar!

Orhan Pamuk – Sessiz Ev | 12 Alıntı

Orhan Pamuk'un yayımlanan ikinci romanı olan Sessiz Ev, farklı fikirlerin çatışırken aynı ortamda nefes almaya çalışmalarının mücadelesi. Sizler için ünlü romandan 12 alıntıyı derledik.

Adam Phillips-Kaçırdıklarımız | 15 Alıntı

Psikanalist ve yazar Adam Phillips'in birkaç başlık altında temel insani duyguların ve düşüncelerin derinine indiği ve alanında adını duyurmuş yazarlar ile anlatımını desteklediği 'Kaçırdıklarımız'dan 15 alıntıyı derledik!

Lou Andreas-Salome – Arayışlar | 21 Alıntı

Doğuştan üzerimize biçilen rolleri ve bu rollerle yaşanılan çatışmaları etkileyici bir şekilde aktaran Lou Andreas Salome'un 'Arayışlar' romanından 21 alıntıyı derledik!

Mehmet Rauf – Karanfil ve Yasemin | 14 Alıntı

Servet-i Fünun yazarlarından Mehmet Rauf'un Karanfil ve Yasemin eserindeki en güzel alıntıları sizler için derledik.

Mehmet Rauf – Bir Aşkın Tarihi | 12 Alıntı

Kitaplarındaki karakterlerin psikolojik tahlillerini incelikle yapabilen Mehmet Rauf'un duygu yüklü toplam 6 öyküden oluşan "Bir Aşkın Tarihi"nden alıntıları sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Harry Potter Kitaplarındaki Sembolizm ve Temalar

J.K. Rowling'in yazdığı Harry Potter serisi yazarın yaratıcılığı sayesinde eğlenceli ve düşündürücü bir deneyim sunar. Bu inceleme, Harry Potter'ın sıradan fantastik bir hikayeden çok daha fazlasını temsil ettiğini vurgular.

Hakan Bıçakcı: Modern Zaman Kabusları

Yazdığı öyküler ve romanlar ile okuyucunun modern zaman kabusları görmesine neden olan Hakan Bıçakcı; psikoloji, gerilim ve kişilik çatışması başta olmak üzere pek çok konuda tekinsiz kitaplar yazmakta. Bu yazıda, başta romanları olmak üzere yazarın tüm eserlerine yer verilmiştir.

25 Yaşından Önce Okunması Gereken 10 Kitap

Kimilerine yol haritası, kimilerinin hali hazırda çıkmış olduğu yola ışık tutacak bir fener, ya da belki sadece önünü aydınlatacak minik bir mum olacak kitapları sizler için derledik.

Emirhan Esenkova – Tanrı’nın Yükseklik Korkusu | 28 Alıntı

Tanrı merhametsiz değil - inanın bana Sadece yükseklik korkusu var  Bakamıyor aşağıya

İnsanlığımı Yitirirken – Osamu Dazai | 30 Alıntı

'İnsanlığımı Yitirirken', Osamu Dazai'nin intihar etmeden önce tamamladığı romanı olma özelliği taşırken, yazarın hayatıyla benzerlikler içerdiği düşünülmektedir. Bu eşsiz hikayeden bazı alıntılar derledik. Keyifli okumalar.

Aziz Nesin’den Seçmeler: Hoşça Kalın | 19 Alıntı

Aziz Nesin’i bu kez romanlar ve öyküleri üzerinden değil şiirsel tarafından ele alıyor ve Hoşça Kalın isimli şiir kitabından 19 alıntıyı sizlerle paylaşıyoruz!

Melisa Kesmez Kaleminden Öyküler

İnsanın gitme kalma ikilemini, bir yere kök salma ya da bir yere kök salamama gibi dertlerini kaleme alan Melisa Kesmez'in gelin birlikte inceleyelim. 

Eksilen: İyi ile Kötünün İnsandaki Savaşı

Eser, monoton bir hayat, başarılı bir kariyer ve kasvetli bir geçmişe sahip olan başkarakterimiz Avukat Güven’in hareketli bir duruşmadan çıkışı ile beraber başlar.

Steen Eiler Rasmussen-Yaşanan Mimari | 13 Alıntı

Mimarinin insanla, müzikle ve matematikle ilişkisi, farklı mimari dönemler, ünlü ve önemli yapıtların mimarları ve bu yapıtların dış ve iç cephelerinin nasıl tasarlanıp yapıldığı üzerine zarif bir dille yazılmış Yaşanan Mimari'den, kulağa güzel bir melodi gibi çalınan 13 alıntıyı sizler için derledik.

Engin Geçtan – Hayat | 14 Alıntı

Engin Geçtan'ın psikoloji biliminin yanında felsefe, fizik, tarih ve sanat alanlarında söz sahibi olan isimlere ve onların düşüncelerine başvurduğu, başvururken de kendi kendi tecrübelerinden ve bilgi birikiminden yararlandığı ve hem insanlara hem de hayata ilişkin düşüncelerinin toplandığı 'Hayat' adlı kitabından alıntıları sizler için bu yazımızda derledik.

Güzel Dünya, Neredesin? | 20 Alıntı

Normal İnsanlar romanıyla büyük ses getirmiş İrlandalı genç yazar Sally Rooney'nin son eseri Güzel Dünya, Neredesin? adlı felsefi sohbetlerin yürütüldüğü romanından 20 alıntıyı sizler için derledik!

Zargana – Hakan Günday | 28 Alıntı

Hakan Günday'ın, insan olmaktan uzaklaşıp bir "hiç"e doğru yaklaşan ve aşık olan bir karakteri anlattığı Zargana'dan en güzel alıntıları sizler için derledik.

Kızıl Veba – Jack London | 15 Alıntı

Jack London'un kıyamet sonrasının anlatıldığı bilim kurgu türündeki romanı "Kızıl Veba" kitabından alıntıları derledik. Keyifli okumalar!

Zamir – Hakan Günday | 45 Alıntı

Kendine özgü kalemi ve eserleriyle kendine has bir okuyucu kitlesine sahip olan Hakan Günday, son kitabı "Zamir" ile edebiyat dünyasına farklı bir soluk getirdi. Bu kitaptan en güzel alıntıları derledik. Keyifli okumalar!

NW Londra – Zadie Smith | 25 Alıntı

İngiliz yazar Zadie Smith'in, 2012 yılında yazdığı NW Londra romanı, başlığını romanın geçtiği Kuzey-Batı Londra'daki NW posta kodundan alır. Kitap dört karakterin yaşamını konu almaktadır.

Böyle Buyurdu Zerdüşt – Friedrich Nietzsche | 46 Alıntı

Friedrich Nietzsche tarafından kaleme alınan, yazarın tüm hayat birikimi ve düşüncelerini aktardığı Böyle Buyurdu Zerdüşt eserinden alıntılar derledik. Keyifli okumalar.

Nazım Hikmet: Sessizliğin İçindeki Çığlık ve Türk Modernleşmesi

Nâzım Hikmet’in penceresinden Türk modernleşmesine baktığımızda; “Kuvayi Milliye Destanı” ve “Simavne Kadısı Oğlu Şeyh Bedrettin Destanı” onun modernist tutumunu yansıtan iki önemli eserdir.

Hakan Günday – Malafa I 19 Alıntı

Türkiye'de yeraltı edebiyatı denilince başta gelen isimlerden olan Hakan Günday'ın "Malafa" adlı eserinden en güzel alıntıları sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Oğuz Atay’dan Hikayeler: Korkuyu Beklerken | 22 Alıntı

Edebiyatımızın en önemli isimlerinden biri hiç şüphesiz Oğuz Atay'dır. Yaşadığı dönemde tam olarak hak ettiği değeri görememiş olsa da her eseriyle okuyuculara eşsiz bir...

İlhan Berk Seçmeleri: Bir Yeryüzü Tanığı | 28 Alıntı

İlhan Berk, "Yazmak mutsuzluktur, mutlu insan yazmaz." demiş ve hayatı boyunca birçok kitaba imza atmıştır. 2009 yılında ise Yapı Kredi Yayınları tarafından yirmi farklı...

Babalar ve Oğullar: Turgenyev’in Başyapıtı | 15 Alıntı

Eski nesille, nihilist gençlik arasındaki kuşak çatışmasını anlatan Babalar ve Oğullar, Rus edebiyatının önemli yazarlarından İvan Turgenyev’in 1862'de kaleme aldığı başyapıtıdır.

Oruç Aruoba: Varla Yok Arasında “Benlik” Alıntıları

Günümüz edebiyatının güçlü kalemlerinden olan Oruç Aruoba her kitabıyla bizi etkilemeye devam ediyor. İlk baskısı 2005 yılında Metis Yayınları'ndan yapılan Benlik kitabı da bu...

İçinizi Isıtacak Bir Kitap: Sabahattin Ali, Değirmen

   Cumhuriyet Dönemi öyküleri üzerinde düşünürken yüreğim yine Değirmen’de ısındı durdu. Sabahattin Ali, birçok eserinde olduğu gibi Değirmen adlı kitabında da toplumun kanayan yaralarını,...

Tüm Zamanların En İyi Kitabı: Anna Karenina

? Bu yazı Selene Cabalar tarafından editör seçimleri arasına alındı. ? Herkes tarafından bilinen o ölümsüz cümle. ‘Mutlu aileler birbirine benzerler, her mutsuz aileninse kendine özgü...

Gogol ve Baudelaire ile Gerçek Dünyanın İmgelemi

  ? Bu yazı Selene Cabalar tarafından editörün seçimi arasına girdi ? Sanatçılar, hayal ve düş âlemi ile ilgilendiklerinden dolayı görünür evrenin bilgisine tam...

George Orwell – Hayvan Çiftliği | 15 Alıntı

 İngiliz yazar George Orwell, Bin Dokuz Yüz Seksen Dört ve Hayvan Çiftliği adlı yapıtlarıyla akıllarda yer etmiştir. Çağdaş klasikler arasına girmiş önemli eserler ortaya...

Doğu’nun Limanları’ndan 15 Alıntı

Can çekişen Osmanlı İmparatorluğu ve Beyrut ile Fransa arasında sürüklenen İsyan'ın hikayesi. Bir insanın trajik tarihi ve vazgeçemediği aşkını konu alan Doğu'nun Limanları'ndan 15...

Vadideki Zambak’tan 25 Alıntı

Fransız edebiyatının yapıtaşı olan Balzac'ın en ünlü aşk romanı Vadideki Zambak, adeta betimlemelerle süslü bir bahçeyi anımsatıyor. Kıyıya vuran dalgaları, dalında açan çiçeği Balzac'ın...

İlk Kadın Romancı Fatma Aliye | Levayih-i Hayat (Hayattan Sahneler) 25...

Fatma Aliye'nin yazarı olduğu Hanımlara Mahsus Gazete'de tefrika edilip kitaplaşan bu mektup roman, Osmanlı kadınlarının gözünden aşk ve evlilik sorunsalına ışık tutar. Yazar, farklı...

Mücadelenin Romanı: Dişi Kurdun Rüyaları | 15 Alıntı

Cengiz Aytmatov’un eşsiz anlatımıyla, edebiyat dünyasına damga vuran Dişi Kurdun Rüyaları kitabından ruhumuza dokunan 15 alıntıyı sizler için derledik. Keyifli okumalar! 1. ‘‘Mujunkum bozkırının zavallı canlıları,...

Milan Kundera’nın Kaleminden Yavaşlık | 15 Alıntı

Fransız gazeteci Pierre Lepape, roman için şunları dile getiriyor: "Yavaşlık, ciddi bir roman değil, bir şaka... Elbette Don Kişot da bir şakaydı."   Farklı zaman dilimi...

Zadie Smith: “İnci Gibi Dişler” ve Postkolonyalizm

                                  Edebiyat dünyasında önemli kuramlar arasında yer alan ve...

Diktatörlerin Akşam Yemeği

Yirminci yüzyılın en ses getirmiş diktatörlerinin yemek alışkanlıkları bir kitapta toplanmış. Okurken adını sıkça duyduğumuz siyasi kişiliklerin yemek zevklerini öğrenirken bir yandan da çeşit...

Bir Zaman Meselesi: Saatleri Ayarlama Enstitüsü – 32 Alıntı

Edebiyatımızın önemli isimlerinden biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın eşsiz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nden 32 alıntıyı sizin için derledik. İlerleyen zamanlarda bir Ahmet Hamdi Tanpınar...

Hira Dinginliğine Cümlelerle Kavuşmak: Bir Adam Girdi Şehre Koşarak- 27 Alıntı

Günümüz edebiyatının sevilen kalemlerinden birine sahip olan Tarık Tufan'ın Bir Adam Girdi Şehre Koşarak kitabından seveceğiniz bazı cümleleri sizin için derledik. Aşklardan, dünyanın acılarından,...

Drina Köprüsü – 22 Alıntı

Drina Köprüsü Yugoslav yazar İvo Andriç tarafından yazılmış ve yazara 1961'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandırmış olan bir kitaptır. Eserde Vişegrad kasabasında geçen olaylar anlatılmaktadır....

Patrick Süskind İle Kokulara Yolculuk

”Kokuların öyle bir inandırıcılığı vardır ki, sözden, gözle görmekten, duygudan, iradeden daha güçlüdür. Savılıp atılamaz bu inandırıcılık, soluduğumuz havanın ciğerlerimize işleyişi gibi, o da...

küçük İskender- Bir Yaratığın Akıl Almaz Ahlaksız Maceraları/ Alıntılar

3 Temmuz 2019'da aramızdan yalnızca bedenen ayrılan Küçük İskender'in 2015'te yayımlanan kitabından alıntılar sunacağım size. Yazdıklarına sahip çıkarak onu hep yaşatmak umudu ile. "Beş...

Kalp- İskender Pala | 20 Alıntı

1-) "Firavunlar çağının anlayışına göre kişinin ölüm sonrasındaki kaderi kalbine bakarak belirleniyordu ve eğer ölü, erdemli, dürüst ve safsa kalbi de tam olarak bir...

Sevme Sanatı-Erich Fromm | 15 Alıntı

1-) "İnsanlar sevme'nin kolay olduğunu, asıl güçlüğün sevecek- ya da sevilecek- nesneyi bulmak olduğunu sanırlar." (Sayfa 12) 2-) " Birbirlerine hepimizin şu anda olduğumuz gibi...

Beklenen Sevgili – Selim İleri|20 Alıntı

1-) "Sonbaharı çok severim, herhalde unutmamışsındır. Kasımpatılar açmayagörsün, etrafımda hazan melekleri görürüm, ince tüllere sarınmış, hayli mağmum, hayli küskün. Nağmeleri içli bir musiki işitirim....

Bitik Adam – Giovanni Papini | 18 Alıntı

1. "İnsanlarla aramdaki savaş o zamanlarda başlamıştı. Ben onlardan kaçardım, onlar da beni umursamazdı; ben onları sevmezdim, onlar da benden nefret ederdi."    ...

Albert Camus – Veba | 11 Alıntı

Merhabalar, bu yazımda sizlere Albert Camus'un nobel ödüllü eseri Veba kitabından seçtiğim 11 adet alıntıyı paylaşacağım. Kitabın konusu ise şöyledir:" Beklenmedik bir boyuta ulaşan...

Öne Çıkan Yazılar