Söylenti Radarında Bu Hafta, kalplerinin düzenine karşı gelmiş bir garaj insan bizlerle. Son zamanlarda neredeyse tüm Türkçe Rock sevenlerin çalma listelerini süsleyen Skapova; vokalinde Yahya Babuz, gitarda Hikmet Melih Gül, basta Ozan Alan ve davulda da Berkay Kahraman olmak üzere dört müzisyen 2021 yılında İstanbul’da bir araya gelerek eşsiz şarkılarıyla kalbimizdeki yerini almıştır.
Aslında her şeyin başlangıcı, Melih’in elindeki giriş melodisiydi. Bu giriş melodisi “Ben Senden Vazgeçtim”in dışında bir parçaya ait değildi.
“Sevmişim çok
Ölümden yana yok korkularım Ben zor dururum ayakta benim hiç halim yok.”Şarkılar sadece bizim hikayelerimizden değil, onların da hikayelerinden oluşuyor.
Kelimeler, kendimizi anlatmak için tek başına yeterli olmayabilir. Müziğin hayatımızda bu denli önemli olmasının sebebi de bundan ibarettir. Skapova, şarkıların ortaya çıkma sürecinin aralarından birinin gelip, yazdığı şarkının hikayesini anlatmasıyla başladığını verdikleri bir röportajda belirtmiştir. Dört kişinin hikayelerinden ortaya çıkan şarkılara baktığımızda kendimizi bulmakta eminim ki hiçbirimiz zorlanmamışızdır.
Gitar ve davul seslerinin garajın dışına çıkmadan, ruhumuzla bütünleşip kulaklarımıza doluşması kaçınılmazdı.
Yapılan röportajların birçoğunda Skapova, garajın onlar için bağlayıcı bir etken olduğunu gözler önüne seriyor. İlk şarkıları olan “Ben Senden Vazgeçtim”in, garajdan stüdyolara taşınması bile garaj imajının üzerine leke sürdürmezken Ozan Alan, bu konu hakkında;
“Her konserde aynı soundu tutturmanın zor olduğunu yaşayarak öğrendik. Skapova’nın kirli bir garaj soundu var. Gitarların, davulun vokalin tertemiz bir stüdyo soundunu yansıtmaması benim en çok hoşuma giden şey. Bunun ne kadarı bilinçli ortaya çıktı ne kadarı imkanlarla şekillendi bilemiyorum. Umarım bu garaj hali hiç bozulmadan devam eder.” Şeklinde yorum yaparak hissettiğimiz garaj imajını Skapova için daha özgün bir hale getirmiştir.
Bunun dışında grubun isminin de garajda yapılan bir masaj sohbeti arasında ortaya çıktığını da belirtmekte fayda var.
Bir anda birçok çalma listesinin üst sıralarında yerlerini alan dörtlü, dijital platformlarda çok büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Kısa bir sürede insanların gönüllerinde yer alma sebeplerinden birisi de içerisinde bulunulan fakat dile getirilmekte güçlük çekilen bazı vazgeçişlerle birlikte, hissedilmiş yalnızlığın üzerine bir çizgi misali geçilen gitarın sesini tüm bedenleriyle hissedebilmeleriydi.
“Soğuk bir akşam üstünde buldum sandım baştan yanlıştım, yanılmıştım
Öyle güzel güldü bana, rüya sandım inanmamıştım, uyanmıştım.”

Dorock XL konserlerinin ötesinde!
Skapova – Boşver Be
Boşver Be, grubun diğer şarkılarında da olduğu gibi kişinin kendisiyle olan savaşının çaresizliğine bürünüp bir teselliye dönüşüyor oluşuna şahitlik ediyor. Şarkı sözlerinde de buna şahitlik edebiliriz. Ben Senden Vazgeçtim hala listelerdeki yerini korurken kendisine rakip olacak 27 Ocak 2023′te yayımlanmış “Boşver Be” parçasını henüz dinlemeyenler için buraya bırakıyoruz:
Korku, hüzün beraber
Senin yüzün derbeder
Eder beni derinden
Üzer beni derinden
Skapova esintisinin sonuna doğru yaklaşırken, şarkılarının bir rüzgar misali üzerinize çarpan hüznünü iliklerinize kadar hissedeceğiniz Skapova şarkılarına göz atmayı unutmayın!
Son zamanlarda zaten ilgimi çekiyordu ve bu metinle beraber Skapova bağımlısı oldum diyebilirim. Fazlasıyla güzel, tebrikler.
güzel yorumunuz için minnettarım.. keyifli okumalar dilerim. sevgiyle kalın?
Ayyy skapovaya zaten bayılıyorum yazarın kaleminden skapovaya ayrı bir bayıldım. Süper bir yazı. Devamını bekliyorummm
Güzel yorumun için minettarıııım?
Yazarı tebrik ederim. Uzun zamandır böyle akıcı bir yazı okuduğumu hatırlamıyorum. Bende ciddi bir skapova dinleme isteği uyandırdı.
Çok teşekkür ederim, keyifli okumalar ve bir o kadar da keyifli dinlemeler dilerim?
Bu ilgi çekici, akıcı metin için yazara teşekkür ediyorum.
Güzel yorumun için müteşekkirim?
Çok didaktik , sürükleyici ve akıcı bir metin kaleme alınmış tebrik ederim . ?
Teşekkür ederim, güzel düşünceleriniz için minnettarım. ?