Suyun Büyüsü: Sulu Boya Resim Sergisi

23 Ocak Dünya Suluboya Günü ve Uluslararası Sulu Boya Derneği‘nin kuruluşunun 10. yıldönümüne özel Türkiye’nin birçok ilinde eş zamanlı olarak açılan Suyun Büyüsü isimli sulu boya resim sergisi, 23-27 Ocak 2022 tarihleri arasında sulu boya severlerle buluştu.

Mersin’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerlerin ziyaretlerini bekleyen sergide Zehra Kızak Carus, Hasan Uğur Abaoğlu, Mustafa Adnan Kocaoğlu, Cumali Balcı, Ahmet Bağ, Sema Tüfekçi, Hüseyin Sönmez, Sabriya Tuncer ve Çiğdem Dönmez’in eserleri sergilendi.

Gelin sergide sergilenen eserlerin bazılarına ve bu eserlerin sahiplerine kısa bir göz atalım.

Zehra Kızak Carus

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu Carus, yaklaşık 15 yıldır Ahmet Bağ&Cumali Balcı Resim Atölyesi‘nde yağlı ve sulu boya çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda eczacılık yapan Zehra K. Carus Türk Eczacılar Birliği, ÇYDD, Tarsus Fotoğrafçılar Derneği ve IWS (Uluslararası Suluboya Derneği) üyesidir.

Hasan Uğur Abaoğlu

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü mezunu Abaoğlu, 2000 yılında Tarsus Kültür Merkezi’nde resim çalışmalarına başladı. Cumali Balcı ve Ahmet Bağ’dan sulu boya üzerine eğitim alan Hasan Uğur Abaoğlu şu anda sınıf öğretmenliği yapıyor.

Cumali Balcı

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümü Tekstil Dalı’ndan Pedagojik Formasyon olarak mezun olan Balcı, emekli olduktan sonra desen atölyesinde tekstil tasarımları ve resim çalışmaları yaptı.

Bir dönem 75. Yıl Tarsus Kültür Merkezi’nde Ahmet Bağ ile birlikte karakalem, sulu boya, yağlıboya ve akrilik resim kursları verdi.

Hem doğaçlama hem de kendi çekmiş olduğu fotoğraflardan esinlenerek resim yapan Cumali Balcı, 2020 yılından beri Çukurova Sanat Galerisi Atölyesi’nde kurs veriyor.

Ahmet Bağ

“Yetenek, insanın içinde var olan bir duygudur. Daha önemlisi, var olan yeteneğini kullanma çabası ve isteğidir.”

1950 Tarsus doğumlu sanatçı, Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunudur. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli koleksiyonlarda çalışmaları yer alan Bağ, karakalem, yağlı boya, akrilik, guaj ve sulu boya eserler üretse de son zamanlarda daha çok sulu boya ve seramik üzerine eğilmiştir.

Hüseyin Sönmez

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü mezunu olan Sönmez, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden sanatta yeterlilik aldı. Şu anda Mersin Üniversitesi’nde çalışıyor. Ülke genelinde 17 kişisel sergi açan Hüseyin Sönmez’in aynı zamanda iki adet ulusal düzeyde ödülü vardır.
Yazımızı, serginin en güzel resmi ile tamamlayalım.

 

Sanatla kalın…

 

Kaynak: Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi (Erişim tarihi: 28 Ocak 2022)

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Chicano Edebiyatı: Sınırda Kalmışların Sesi

Chicano edebiyatı; melez kimlik, aidiyet krizi ve kültürel direnişi sınırın iki tarafındaki hayatlar üzerinden anlatan güçlü, politik ve ruhani bir edebi hafızadır.

Harry Potter Serisinin Unutulmaz Replikleri

Harry Potter'ın büyülü replikleriyle büyücülük dünyasında kaybolmaya hazırlanın!

Küçük Gün Işığım Film İncelemesi: Kabullenmenin Gücü

Kusursuzluk arayışının değil, kendin olmanın kıymetini; sonuca değil, yolculuğa odaklanmanın anlamını keşfedeceğiniz sarsıcı ama iç ısıtan bir aile hikâyesine davetlisiniz.

Joseon’daki İstikrarsızlık: Kral Injo

İstikrarsızlığıyla Kore ulusunun gelişmesinin önünü kapamış bir hükümdar olarak hatırlanan ve günümüzde hala eleştirilen Kral Injo'nun tarihteki yeri.

Sessizliğe Karşı Yazmak: Kadın Yazarların Sansüre Direnişi

Sansür, yalnızca siyasi bir baskı mekanizması değil; aynı zamanda kültürel, ahlaki ve cinsiyet temelli bir sessizleştirme aracıdır.

Hasçelikler and the City: Dijital Bir Ailenin Hikâyesi

Hasçelikler and the City; dijital dünyada temsiliyet, samimiyet ve medya sınırlarını sorgulayan gerçekçi bir aile anlatısıyla izleyicileri içine çekiyor.

Cumhuriyet Aydınları: Behice Boran

İlk kadın sosyolog, ilk kadın siyasi parti genel başkanı, Marksist, yazar ve akademisyen olan Behice Boran; Türk solunun en güçlü temsilcilerinden biri olmuştur.

Tabloları Dinlemek: Édouard Manet

Bazı bakışlar ancak bazı nefeslerle tanımlanıyor. Manet'nin fırçası, Tezer'in nefesi gibi...

Edebiyatta Semtlerin İzleri: Emirgan

İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Emirgan, şiirlerde de romanlarda da ele alınan bir semt olmuştur.

Natalia Ginzburg: Edebiyatın ve Direnişin Güçlü Sesi

İtalyan yazar Natalia Ginzburg, toplum ve aile temalarını sıklıkla işleyen, döneminin devrimci kimliğini benimsemiş ve bunu da eserlerine yerleştirmeyi uygun bulmuştu.

Editor Picks