George Orwell’in 1984 Kitabı Dizi Oluyor!

George Orwell’in 1949’da yayımlanan ve günümüzde hala çok büyük ilgi gören ve popülerliğini koruyan distopik kurgu kitabı 1984 dizi olmaya hazırlanıyor!

Orwell, kitabının yazımını 1948 yılında tamamlamış ve 1948’de tamamladığı için, 1948’in son iki rakamının yerlerini değiştirmeye karar vererek kitabın adını 1984 olarak koymuştur. Kendisinden sonra çıkartılan pek çok esere ilham olan Orwell’in 1984 kitabı karşımıza bu kez çok farklı bir şekilde çıkıyor.

1984, yeni bir uyarlama olarak ekranlara geliyor fakat çekilecek olan dizi birebir kitabından değil, daha öncesinde yine aynı kitap üzerinden hazırlanan tiyatro oyununu kaynak alacak.  Birleşik Krallık ve Amerika’da sahnelenen oyun her iki ülkede büyük ilgi görmüş ve çok beğenilmişti.

Paul Lee, David Flynn, Robert Icke ve Duncan Macmillan projede yürütücü yapımcı olarak yer alıyor.  Wiip yapım şirketi tarafından beş bölümlük bir mini dizi haline gelecek olan dizinin henüz hangi platformda yayımlanacağı, senaryosunu kimin kaleme alacağı ise henüz belli değil.

Icke ve Macmillan uyarlama hakkında yayınladıkları ortak açıklamada, “Gözetlemenin, yalan haberin ve gerçeğin çürümesinin bu bölünme çağında dünya demokrasi ve hükûmetlerle boğuşurken Orwell’in başyapıtının ivediliği inkâr edilemez” ifadelerini kullandı.

 

 

Kader Gürcüoğlu
Kader Gürcüoğlu
hayat boyu öğrenici, biraz da fazla meraklı

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks