Yeni Dünya Sergisi: Uzayda Müze

Sanatın teknolojiyle evrimi sürerken, sanatçılar da teknolojinin sunduğu yenilikleri incelemeye, keşfetmeye ve sanat için yeni araçlar arayışına devam ediyor. Gelenekçiler, modern sanat savunucuları, dijital sanat derken sanatın ortaya yeni bir türü daha çıktı; internet sanatı. Öyle ki, tüm dünyayı etki altına almış olan ve halen etkileri süren Covid-19 virüsünün ortaya çıkmasıyla birlikte tüm dünya insanları olarak hayatlarımıza büyük anlamda belirli kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalar birtakım değişiklikleri de beraberinde getirdi. Değişikliklerin sebep olduğu yenilikler de kimileri için iyi, kimileri için de kötü ancak su götürmez bir gerçek var ki dünya üzerinde yeni bir düzene çoktan geçiş sağlandı bile.

Sanatın değişen doğasıyla birlikte söz konusu yeniliklerden biri olan internet sanatı da bu sayede öne çıktı. Teknolojinin katkısıyla bu süreçte sanatçı ile sanatseverin etkileşim kurmasına ve işbirliği yapmasına imkan sağlanırken, herkes için sanata erişim de kolaylaştı. Alışılagelmişin dışında sanal platformlarda çevrim içi sergiler, konserler, müze ziyaretleri derken teknoloji sanatı bir adım daha ileriye taşıyor; uzayda müze.

Müzelerin Geleceği başlığıyla, akademik araştırmalar ile birlikte kültürel ve sanatsal faaliyetlere de ara vermeden devam eden Ankara Üniversitesi‘nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu fütürist sergi, dijital dünyada müzelerin kültürel geleceğinin oluşumuna dikkat çekerken, bizlere de benzersiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. İnsanın sonsuzluk ve ölümsüzlük çabasının müzelere nasıl yansıdığını fütürist müze mimarisi ve çağdaş müzecilik işlevleri üzerinden inceleyen Müzelerin Geleceği konulu sergi 9 Kasım itibari ile erişime açıldı. Global anlamda benzerine pek rastlanmayan, dünyadan herkesin kolaylıkla ulaşabileceği formda çevrim içi açılan sergi, ‘Müzenin gelecek ve sonsuzluk arayışındaki yeni rolü ne olacak?’, ‘Geleneğin geleceği hangi müzede vücut bulacak?’ gibi sorulara yanıt arıyor.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Yelpazeli Kadın (1918) Tablo Okuması: Gustav Klimt’in Son Eseri

Yelpazeli Kadın tablosu, zarafeti ve özgünlüğüyle hem sanat tarihine hem de Klimt'in kariyerinde büyük bir önem taşımaktadır.

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Editor Picks