Knock At The Cabin Film İncelemesi: Hepimiz Aynı Tarafta Mıyız?

Editör:
Asiye Tuna Deniz

Yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaristliğini; BAFTA, Altın Küre ve Akademi Ödülü‘ne aday gösterilmiş Hint-Amerikalı yönetmen Manoj Nelliyattu Shyamalan‘ın yaptığı film, yine kendisinden beklediğimiz türde. Paul G. Tremblay’in The Cabin at the End of the World adlı romanından uyarlanan Knock At The Cabin, neredeyse tek bir mekanda geçen bir gerilim sunuyor. Shyamalan riske girmiyor ve 2018 yılında çok satan bu kitabı, kendi projelerinin türünde olduğu için beyaz perdeye uyarlamaya karar veriyor. Ancak bunu yaparken bir senaristin, Steve Desmond’un yardımına başvurarak yapıyor. Sonuç olarak ortaya tek mekanın gücüne güvenen gerilim türünde bir film çıkıyor.

İlmek İlmek İşlenmiş Bir Jenerik

Film jeneriğinden filmdeki çeteye dair ipuçları alıyoruz. Filmde çok fazla olan rüya kelimesinden yola çıkarak tasarlanmış çizimler ve figürler bulunan jeneriğe baktığınızda, film hakkında çok fazla fikriniz olmuyor. Sonuç olarak film, izleyenin kafasında soru işaretleri oluşturan bir başlangıca sahip olmuş oluyor.

Film, eşcinsel bir çift olan Eric ve Andrew‘in evlat edindikleri kızlarıyla birlikte tatil yapmak için gittikleri kulübede, 4 kişi tarafından rehin alınmalarını ve kurtulma mücadelelerini konu alıyor. Aynı türdeki projelerden farklı olarak çok daha naif bir senaryoyla beyaz perdeye aktarıyor. Film, Küçük Kız Wen‘in çekirge yakalarken karşılaştığı dev cüsseli bir adam olan Leonard ile sohbet etmesiyle başlıyor. Sohbetin sonunda babalarının esir tutulacağını öğrenen Wen, var gücüyle eve koşar, babalarına haber verir. Oldukça direnen iki baba, bu beladan kurtulamaz ve esir tutulurlar. Evin camından baktıklarında, ellerinde ürkütücü silahlar bulunan 4 kişi gören, Eric ve Andrew korkmaya başlar. Ne kadar mücadele etseler de rehin alınırlar. Çekirdek ailemiz az sonra öğrenir ki içlerinden birini kurban etmezlerse kıyamet kopacak, aksi bir durumda ise dünyada üçünden başka kimse kalmayacaktır. Onları rehin alan çete ise bunu onlara bildirmekle yükümlüdür.

Bu Çete Mahşerin Dört Atlısı Mı?

villainsfandomcom

“Empati ve hoşgörü mü? Buraya geyleri bağlayıp bunları anlatmaya mı geldiniz?”

Aslında hikayenin ilginçleştiği nokta tam da burası, karakterlerimizin eş cinsel olması. Eve ansızın gelenlerin homofobik, şiddet yanlısı, inanç kölesi insanlar olarak kodlanması bir tartışma açıyor. Ardından cinsiyet yönelimini denklemden çıkararak insan olmaktan geçen bir yerde, yaşama fikrine duyduğumuz açlığı sorguluyor. Haliyle akla eşcinsel bir çift oldukları için mi seçildiler? sorusunu getiriyor. Aile sevgisinin, sevmenin, sevilmenin kişisel tercihlerle alakalı olmadığını da tema olarak gözler önüne seriyor Shyamalan. Bunu da aralarda gösterilen flashbacklerden anlıyoruz. Eric Andrew’u ikna etmeye çalışırken bir şey fark eder, çete aslında onlara insanlığın bir tarafını hatırlatmak için gelen Mahşerin Dört Atlısıdır. Redmund(Kötülük), Adriane(Şefkat), Sabrina(şifa), Leonard(Rehberlik). Bütün bunlar hayatta yanlış yapmamış olsak da bize fedakar olmamız gerektiğini öğretiyor.

7 Kişilik Devleşen Oyuncu Kadrosu

consequencenet

Knock At The Cabin Filminin Oyuncu Kadrosunu Ben Aldridge (Andrew), Jonathan Groff(Eric), Kristen Cui(Wen), Dave Bautista(Leonard), Nikki Amuka Bird(Sabrina), Abby Quinn(Adrien), Rupert Grint(Redmond) oluşturuyor. Burada ilk olarak dikkatimizi çeken, Hollywood’un Hulk Hogan gibi güreşçilikten oyunculuğa geçiş yapan isimlerinden olan David Bautista’nın iri cüssesiyle tezat oluşturan nahif kişiliği. Wen’e ve diğerlerine o kadar nazik davranıyor ki ne böyle bir teklifte bulunabileceği, ne de izlerken göreceğiniz davranışlarda bulunacağı aklınızın ucundan dahi geçemez. Harry Potter hayranları bu filmi Rupert Grint için izleyebilir. Redmond rolündeki Grint, farklı bir karakterle izleyici karşısına çıkıyor ve takdire değer bir performans sergiliyor. Ebeveynleri canlandıran oyuncular, Ben Aldridge ve Jonathan Groff bizi içinde bulundukları strese ve geçmişte yaşadıkları acılarına ortak ediyorlar. Bu yükü en çok sırtlanan çocuk oyuncu Kristen Cui ile birlikte harika bir takım oluyorlar.

Dikkat Bu Alan Spoiler İçermektedir!

Tek Mekanın Gücü Adına: Filminin Sinematografisi ve Ses Efektleri

film rezensionende

“Cevabımız hala aynı. Dünyada ki herkes tek tek ölse bile aynı”

“Haksız mıyım Eric?”

Filmin en beğendiğim ögelerinden birisi de çekirge metaforu. Wen çekirgelerle oynuyor, ardından çekirdek ailemiz rehin alınıyor. Bir anda çekirgelerin yerine geçiyorlar. Flashbackleri filmin ana temasını desteklediği için gerekli bulsam dahi, emekle var edilmiş olan ses efektlerine ve sinematografiye ambargo koyup, filmin ritmini de düşürüyor bence. Sinematografik anlamda ilgimi çeken ilk şey, “Yarın sabah seçiminizi yapıp Dünya’yı kurtarabilirsiniz” cümlesinin beraberinde güneşin doğmasından bahsedilip sanki güneş doğana kadar kameranın hiç açılmamış olması. Filmde çekirdek ailemize duruma inanmaları için delil olarak televizyonda ki haberler gösteriliyor, bu tek mekanın gücünü arttıran bir faktör. Ara ara ses efektleri biraz fazla abartılmış ve oyunculukların önüne geçmeye çalışıyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Sinematografik olarak ise, bir eşitlik söz konusu başrol olmayan oyuncuların dahi detay çekimleri alınmış. Tabii ki filmin türü gereği oldukça detay ölçekli çekimlere yer verilmiş. Kanımca, bu oyunculuk performanslarının tam anlamıyla gösterilememesine sebebiyet vermiş.

Knock At The Cabin Filminin Sonu Sürprizli Mi?

wwwaparatcom

Knock At The Cabin filminin sonu için ilk olarak şunu söyleyebilirim ki, tek soru kimin sağ kalacağı yada kimin öldürüleceği?. Diğer soruların hepsi filmin içerisinde cevap buluyor. Film banyo sahnesinde az da olsa bir ivme yakalıyor gibi olsa da filmin tamamı aynı ritme sahip değil. Ancak filmin son sahnesinde, yolda giderken, flashbackteki şarkının aynısını dinleyip, kararsız kalıp, sırayla açıp kapatmaları çok hoşuma gitti. Çünkü burada her şeyin düzeldiğini ama sürecin istedikleri gibi gerçekleşmediğini anlıyoruz. Sonuç olarak ortaya her zaman filmlerini beklediğim yönetmen Shyamalan imzalı, pamuk şekeri misali tatlı ve naif bir gizem, gerilim filmi çıkıyor. Knock At The Cabin filminin kitabını okuyanlar ise kitabın daha duygusal ve etkili olduğu düşüncesinde.

Filmi merak edenler ve izlemek isteyenler için fragmanı buraya bırakıyorum:

Kaynakça

Kapak Görseli:https://www.reddit.com

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Notting Hill: Londra’nın En Renkli Yüzü

Notting Hill; renkli sokakları, pazarı ve kültürel dokusuyla Londra’da hem ruhunuza hem gözünüze hitap eden özel bir semttir.

Dostoyevski’nin Rus Edebiyatı Üzerindeki Etkisi

Dostoyevski, Rus edebiyatında sadece bir isim değil aynı zamanda döneminin edebiyat anlayışına da yön veren önemli bir yazardır.

Söylenti Radarında Bu Ay: Isaac Winemiller

Isaac Winemiller, sakin melodileri ve içe dönük sözleriyle müzikal yalnızlığı estetik bir deneyime dönüştürüyor. Bu ay Söylenti Radar'ında onunla tanışın!

Morlara Bürünmüş 8 Albüm Kapağı Tasarımı

Mor renginin hâkim olduğu 8 albüm kapağını inceliyoruz.

You Final Sezonu İncelemesi: İyilerin Kazandığı Dünyada Mutlu Bir Son

You, final sezonuyla izleyicilerine veda ederken Joe Goldberg'in hikâyesi sona eriyor.

Nickel Boys Film İncelemesi: Deneysel Sinema ve Tarihin Birleşimi

2025 Oscar Ödülleri'nde ilgi gören Nickel Boys, iki siyahi gencin bir reform okulunda yaşadıklarına odaklanıyor.

Orhan Kemal – Nâzım Hikmet’le 3,5 Yıl | 22 Alıntı

Türk edebiyatının iki büyük ustası Nâzım Hikmet ve Orhan Kemal'in Bursa Cezaevi'nde koğuş arkadaşlığı yaptıkları yıllara ve sonraki mektuplaşmalarına değinen Nâzım Hikmet'le 3,5 Yıl kitabı, Kemal'in kalemiyle çok içten ve etkileyici bir üslupla okurun karşısına çıkıyor.

İskenderiye Kütüphanesi: Efsane ve Gerçek

Efsane ve Gerçeğin ortak noktası, tarihin tozlu raflarına kaldıramadığı bilgi yuvası: İskenderiye Kütüphanesi.

İstanbul Ansiklopedisi Dizi İncelemesi: Kalabalığın Yalnız İnsanları

İstanbul Ansiklopedisi, büyülü İstanbul sokaklarında hem hayat bulmanın hem kaybolmanın öyküsünü anlatıyor.

Söylenti Edebiyat Editörleri Bu Ay Neler Okudu?

Söylenti Edebiyat editörleri olarak her ay neler okuduğumuzu, nelerin altını çizdiğimizi yakından incelediğimiz serimizin nisan ayı listesi ile karşınızdayız!

Editor Picks